Komentara: 34
Pregleda: 16000
Foto

Objavljen program za doček 2019. godine

24.12.2018. u 13:15h > 15:10
Izvor: Subotica.com
Novogodišnji program dočeka 2019. godine činiće tradicionalni koncert Subotičkog simfonijskog orkestra u Velikoj većnici Gradske kuće i nastup pop-rok grupe "Neverne bebe" na Trgu slobode. Za kompletan program, Turistička organizacija grada Subotice izdvojila je više od 4 miliona dinara.
Objavljen program za doček 2019. godine

Uvertiru u novogodišnju noć, predstavljaće tradicionalni koncert Subotičkog simfonijskog orkestra, koji će se održati u petak, 28. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Prema rečima Kristine Mate, iz Subotičkog simfonijskog orkestra, na programu će biti Štrausove kompozicije, bez kojih se novogodišnji koncert ne može zamisliti, kao i nekoliko novina.

Solistkinja koncerta biće Aleksandra Stanković, sopran, naša sugrađanka koja je završila Muzičku školu u Subotici, diplomirala na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, a trenutno živi i radi u Švajcarskoj. Dirigent orkestra biće Mikica Jeftić, inače dirigent opere u Novom Sadu, dok će koncert majstor biti Miloš Nikolić, direktor Subotičkog simfonijskog orkestra, čije ime obećava kvalitetnu muziku i prijatan provod koji želimo i ove godine da pružimo našim sugrađanima - najavila je Mate.

Objavljen program za doček 2019. godine

Centralni događaj proslave dočeka 2019. godine, biće 31. decembra na Trgu slobode, gde će nastupiti pop-rok grupa "Neverne bebe", s početkom u 22 časa i 30 minuta, pa sve do 1 čas iza ponoći. Kako je istakao Milan Đurđević, član grupe "Neverne bebe", sastav ove godine obeležava dve i po decenije bogate karijere, tokom koje je imao više od 2200 nastupa u zemlji i inostranstvu, što je dovoljna potvrda da svi koji u novogodišnjoj noći dođu na Gradski trg mogu da očekuju vrhunski ugođaj, ispunjen dobrom muzikom, zabavom i emocijama.

- Mislim da je Subotica prirodan izbor da ove godine napravimo jedan fantastičan događaj, koji će biti uvodu u neku lepšu stvarnost 2019. godine, da pokušamo da doživimo neku ličnu katarzu i tu noć budemo radosni i raspoloženi i da podelimo sve ono što imamo i nosimo u sebi. "Neverne bebe" će svirati sve svoje najbolje pesme i najveće hitove, te pozivam sve ljude da budu 31. decembra sa nama i da napravimo jedan od najvećih dočeka u našoj zemlji - poručio je Đurđević.

- U ovoj postavi, "Neverne bebe" nisu jako dugo nastupale u Subotici, tako da se kao grupa zaista radujemo što ćemo se ponovo družiti sa Subotičanima i ljudima iz okoline. Vidimo se 31. decembra, da zajedno dočekamo Novu godinu - dodala je članica grupe, Tijana Sretković.

Objavljen program za doček 2019. godine

U novogodišnjoj noći, biće otvoren i Zimski vašar "Winterfest", dok se tačno u ponoć očekuje efektan vatromet, uz dobro poznate zvuke valcera "Na lepom plavom Dunavu". Kako je naglasila Jasmina Stevanović, koordinatorka Radne grupe za organizovanje proslave dočeka 2019. godine, i ove godine preduzete su sve bezbednosne mere, te će prostor oko Gradskog trga biti ograđen.

- U tom ograđenom prostoru, neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i neće biti dozvoljena upotreba pirotehničkih sredstava. Što se tiče gastronomske ponude, na nekoliko štandova na vašaru "Winterfest", građanima će biti ponuđeno kuvano vino, šampanjac i nekoliko vrsta jela - rekla je Stevanović. 

Za ovogodišnji program, Turistička organizacija grada Subotice izdvojila je 4 miliona i 410 hiljada dinara, što je za gotovo milion i po dinara više u odnosu na prethodnu godinu. Osim informacije o ceni programa, Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije, rekao je da će se karte za koncert Subotičkog simfonijskog orkestra ove godine moći kupiti u prostorijama Turističke organizacije.

Prodaja karata će početi 26. decembra, a tog dana i 27. decembra, Turistička organizacija radiće od 8 do 16 časova, dok će na sam dan koncerta, 28. decembra, raditi produženo, odnosno do 18 časova. Karte će moći da se kupe tako što će se uplatnice podizati u Turističkoj organizaciji, a po samoj uplati i dokazu o uplati, radnici Turističke organizacije izdavaće karte sugrađanima. Bitno je naglasiti da je broj karata koje će se naći u slobodnoj prodaji ograničen, te bih pozvao sve zainteresovane da se što pre jave i na vreme rezervišu svoje karte - izjavio je Medaković.

Objavljen program za doček 2019. godine

Prošle godine na Gradskom trgu, u četvoročasovnom muzičkom programu nastupili su Đorđe David i Milan Topalović - Topalko, dok je uvertiru u "najluđu noć" dnevnom žurkom napravila subotička rok grupa "Perpetuum mobile". Ove godine toga neće biti.

Recite nam u komentarima i anketi šta mislite o programu.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje programa dočeka Nove godine u Subotici Predstavljanje programa dočeka Nove godine u Subotici Predstavljanje programa dočeka Nove godine u Subotici Predstavljanje programa dočeka Nove godine u Subotici Predstavljanje programa dočeka Nove godine u Subotici Predstavljanje programa dočeka Nove godine u Subotici Predstavljanje programa dočeka Nove godine u Subotici Predstavljanje programa dočeka Nove godine u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 34
Pregleda: 16000

Povezana vest

Povezane teme

nova godina

proslava nove godine u subotici

doček nove godine

nova godina subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.