Komentara: 45
Pregleda: 11851
Video
Foto

Obilazni put kroz Bajnatsku otvoren za saobraćaj u celosti

18.08.2023. u 18:11h
Izvor: Subotica.com
Obilazni put kroz Bajnatsku otvoren za saobraćaj u celosti

Iako nismo tokom dana uspeli da dođemo do zvanične informacije o otvaranju obilaznog puta koji povezuje raskrsnicu Bajnatske i Senćanskog puta sa Lošinjskom, po informacijama sa terena ova novoizgrađena saobraćajnica je završena, barikade su sklonjene, semafori su postavljeni i funkcionišu, saobraćaj teče, pa se može smatrati da je ova obilaznica puštena u promet.

Iako je bilo predviđeno da bude završena do 20. jula, bez nekog obrazloženja radovi su nastavljeni, ali mi smo se raspitali i saznali od radnika na licu mesta da će se radovi prolognirati na još nekoliko dana. Ti dani su se pretvorili u nedelje, tada je bilo govora da treba a se izmesti gasovodna i kanalizaciona infrastruktura, koja navodno nije bila ucrtana u planu, a delila je samo dvadesetak metara od spajanja nove obilaznice sa Bajnatskom ulicom. U međuvremenu imali smo nevreme praćeno jakom kišom pa je i taj podvožnjak bio delimično pod vodom. Nije poznato da li je tada potisna pumpa kanalizacije bila u funkciji, ali izvesno je da je podvožnjak bio poplavljen.

Obilazni put kroz Bajnatsku otvoren za saobraćaj u celosti

Ova obilaznica sada će rasteretiti pre svega podvožnjak kod Pionira, ali i nadvožnjak "Majšanski most". Na ovoj deonici danas završenoj i puštenoj u saobraćaj ulaz je sa raskrsnice Senčanskog puta i Bajnatske, prolazi se ispod podvožnjaka iznad kojeg se nastavljaju radovi na izgradnji i proširenju železničke infrastrukture, dolazi se do kružnog toka, čiji desni krak vodi prema prečistaču odnosno istočnom izlazu iz grada, a leva vodi ka Lošinjskoj ulici i izlazi pored Javnih skladišta.

Put je u najavećoj meri obezbeđen, označen i spreman za saobraćanje, iako se sa strane odvijajau radovi u skladu sa dinamikom i planovima. Postoje i biciklistička i pešačka staza na delu gde je podvožnjak.

Nezvanično saznajemo da je nešto posle 14 časova obilaznica otvorena za saobraćaj. Po prvim reakcijama i uvidom u stanje na terenu, stiče se utisak da semafori nisu najoptimalnije podešeni, da se stvaraju gužve (tek nekoliko vozila uspe da prođe u zelenom talasu).

Izvor: Subotica.com

Podvožnjaci u izgradnji

Podvožnjaci u izgradnji Podvožnjaci u izgradnji Podvožnjaci u izgradnji Podvožnjaci u izgradnji Podvožnjaci u izgradnji Podvožnjaci u izgradnji Podvožnjaci u izgradnji Podvožnjaci u izgradnji
Pogledaj ostale fotografije

Podvožnjaci u izgradnji (10. avgust)

Podvožnjaci u izgradnji (10. avgust) Podvožnjaci u izgradnji (10. avgust) Podvožnjaci u izgradnji (10. avgust) Podvožnjaci u izgradnji (10. avgust) Podvožnjaci u izgradnji (10. avgust) Podvožnjaci u izgradnji (10. avgust) Podvožnjaci u izgradnji (10. avgust) Podvožnjaci u izgradnji (10. avgust)
Pogledaj ostale fotografije

Radovi na izgradnji obilaznice od Bajnatske do Javnih skladišta (29. jun)

Radovi na izgradnji obilaznice od Bajnatske do Javnih skladišta (29. jun) Radovi na izgradnji obilaznice od Bajnatske do Javnih skladišta (29. jun) Radovi na izgradnji obilaznice od Bajnatske do Javnih skladišta (29. jun) Radovi na izgradnji obilaznice od Bajnatske do Javnih skladišta (29. jun) Radovi na izgradnji obilaznice od Bajnatske do Javnih skladišta (29. jun) Radovi na izgradnji obilaznice od Bajnatske do Javnih skladišta (29. jun) Radovi na izgradnji obilaznice od Bajnatske do Javnih skladišta (29. jun) Radovi na izgradnji obilaznice od Bajnatske do Javnih skladišta (29. jun)
Pogledaj ostale fotografije

Obilaznica u Bajnatskoj ulici (18. avgust)

Obilaznica u Bajnatskoj ulici (18. avgust) Obilaznica u Bajnatskoj ulici (18. avgust) Obilaznica u Bajnatskoj ulici (18. avgust) Obilaznica u Bajnatskoj ulici (18. avgust) Obilaznica u Bajnatskoj ulici (18. avgust) Obilaznica u Bajnatskoj ulici (18. avgust) Obilaznica u Bajnatskoj ulici (18. avgust) Obilaznica u Bajnatskoj ulici (18. avgust)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 13 časova
Komentara: 45
Pregleda: 11851
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.