Komentara: 26
Pregleda: 15343
Foto

Obilazak radova na "Ipsilon" kraku

07.03.2017. u 16:45h > 18:54
Izvor: Subotica.com
Po obećanjima ministarke Zorane Mihajlović, Subotičane bi trebalo da obraduje puštanje u funkciju petlje Subotica - Jug 20. marta, kao i završetak obilaznice oko Subotice (Y kraka) do kraja 2019. godine.
Obilazak radova na "Ipsilon" kraku

Vlada Srbije ove godine izdvojila je 300 miliona dinara za nastavak izgradnje „Ipsilon“ kraka Koridora 10, obilaznice oko Subotice, a značajna izdvajanja planirana su i narednih godina, kako bi cela deonica bila završena do 2019. godine.

Po rečima premijera Aleksandra Vučića, „Ipsilon“ krak je jako značajan i za grad i za celu industriju u okruženju.

- Posle 1990. godine kada su počeli radovi, po prvi put ulazimo u ozbiljnu fazu radova. U Industrijsku zonu u Suboticu uđe i izađe oko 15 hiljada kamiona godišnje i zato je „Ipsilon“ krak veoma značajan - rekao je Vučić danas u Subotici.

Y krak će biti završen do 2019. godine

Radove na izgradnji Y kraka, na nadvožnjaku petlja Subotica - Jug, danas je obišla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infastrukture Zorana Mihajlović, podsetivši da je za 27 godina, koliko se gradi „Ipsilon“ krak, urađeno samo 11 od 24 kilometara.

Obilazak radova na "Ipsilon" kraku

- Ova deonica će biti završena i puštena u rad 20. marta, a obezbedili smo novac i za nastavak radova ove i narednih godina i plan je da ceo posao bude gotovo do kraja 2019. godine - najavila je ministarka Mihajlović. - Verujem da neće biti nikavih kašnjenja, drago mi je što su radovi povereni domaćem izvođaču. Čega god smo se uhvatili u protekle dve godine čekamo više od 20 godina, ali dođe vreme da se te stvari rešavaju i verujem da ćemo u tome uspeti.

Po rečima državnog sekretara i mentora projekta Imrea Kerna, deo sredstava prošle godine bio je usmeren na izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na "Ipsilon" kraku Obilazak radova na "Ipsilon" kraku Obilazak radova na "Ipsilon" kraku Obilazak radova na "Ipsilon" kraku Obilazak radova na "Ipsilon" kraku Obilazak radova na "Ipsilon" kraku Obilazak radova na "Ipsilon" kraku Obilazak radova na "Ipsilon" kraku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 26
Pregleda: 15343

Povezana vest

Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

zaobilaznica oko subotice

obilazak subotice

obilaznica

zorana mihajlović

obilazak radova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.