Komentara: 5
Pregleda: 2034

Obilazak prečistača na Dan voda

22.03.2013. u 15:43h
Izvor: RTV Yueco
Povodom Svetskog dana voda, koji se obeležava danas, JKP “Vodovod i kanalizacija” organizovalo je prikazivanje najnovije tehnologije na subotičkom prečistaču, na koje su bili pozvani svi predstavnici grada Subotica. Nakon detaljnog obilaska i upoznavanja sa sistemom prečistača, rukovodstvo preduzeća je predstavilo započete projekte, ali i najavilo nove.
Obilazak prečistača na Dan voda

Ono što je primarni cilj za ovu godinu kada je reč o investicijama u ovom preduzeću jeste konačno dobijanje upotrebne dozvole za renovirani prečistač. Za rešavanje tog problema potrebno je da se ove godine završi projekat sanacije, zatim da se završi projekat izvedenog objekta za objekte na liniji mulja, kao i sanacija na objektima konstrukcije na liniji vode.

Predstavnici grada su se prvo upoznali sa postrojenjem prečistača preko skice, da bi nakon toga obišli čitav pogon, gde su mogli da se uvere u složenost istog koji, nakon renoviranja, osim mehanički i biološki prerađuje otpadnu vodu. Čitava investicija renoviranja prečistača košta 18 miliona i 120 hiljada eura.

Projekat prečistača otpadnih voda rađen je putem zajma, dok je ove godine otpočet još jedan projekat po istom sistemu, a radi se o određenim rekonstrukcijama radi dobijanja upotrebne dozvole za rad.

U Vodovodu su najavili još jedan veliki projekat koji je bitan za građane Subotice, a to je projekat za unapređenje voda, koji podrazumeva projekte kako na pitkim, tako i otpadnim vodama, a možda i izgradnju manjeg uređaja za prečišćavanje u naselju Bajmok. Konstrukcija projekta se odnosi na izgradnju vodozahvata 2, izgradnja kolektora 2 i 7, kada je reč o otpadnim vodama, kao i određeni magistarlni vodovi koji se tiču pijaće vode.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2034
Povezane teme

prečistač

prečistač otpadnih voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.