Komentara: 33
Pregleda: 5074
Foto

Obezbeđen novac za završetak pozorišta – novi datum za prvu predstavu je 1. septembar 2023.

13.09.2022. u 16:37h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade od 274 miliona dinara stekli su se uslovi da se radovi na 8-2 fazi izgradnje, adaptacije i rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta privedu kraju i da prva predstava na novoj sceni bude odigrana 1. septembra naredne godine.
Obezbeđen novac za završetak pozorišta – novi datum za prvu predstavu je 1. septembar 2023.

Novac je obezbeđen rebalanskom pokrajinskog budžeta, a aneks Ugovora o izvođenju 8-2 faze gradonačelniku Stevanu Bakiću danas je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

- Optimizam za taj rok temeljimo na činjenici da smo obezbedili sredstva, koja će, nadam se, posle sprovedene procedure, biti dovoljna da 8-2 fazu realizujemo u tom roku.  Po završetku ove faze, pristupićemo i planiranju uređenja koncertne dvorane. Taj posao će takođe pomoći Pokrajinska vlada. Nemamo nijedan nezavršeni objekat, nijedan nezvršeni pronevereni posao, a naše finansije smo uredili tako da možemo da damo konkretne planove i obećamo realizaciju određenih poslova - istakao je Mirović. - Obzirom na to, da smo u potpunosti uredili finansije, pokrajinska administracija je, ako mogu to tako da kažem, džentlmenski, a pre svega da bi obezbedili završetak ovog posla i da bi 1.septembra naredne godine, kao što smo se dogovorili, imali gala predstavu na otvaranju, uspela da obezbedi, i onaj novac koji je trebalo da obezbede Vlada Srbije i Grad Subotica. Tu smo dobili na vremenu, jer da smo čekali, novac bismo obezbedili tek od proleća sledeće godine. Tako smo ovim gestom dobili najmanje šest meseci na vremenu i možemo sa planom i ambicijom da pristupimo tom 1. septembru naredne godine.

Obezbeđen novac za završetak pozorišta – novi datum za prvu predstavu je 1. septembar 2023.

Kako je najavio pokrajinski premijer, povećaće se broj zaposlenih u Narodnom pozorištu u Subotici, koje sad ima sasvim druge uslove i druge mogućnosti.

- Verujem i veće ambicije da se ovde stvori jedno elitno pozorište kojim ćemo se ponositi i na domaćem ali i na međunarodnom planu. Kultura zahteva i imaće posebnu podršku pokrajinske administracije i u narednim godinama – dodao je Mirović.

Novac za nastavak radova na zgradi čija površina premašuje 14.5 hiljada kvadrata je već na računu i može da se počne sa procedurom. U realizaciju ove kapitalne investicije do sada je uloženo oko 2.5 milijarde dinara.

Obezbeđen novac za završetak pozorišta – novi datum za prvu predstavu je 1. septembar 2023.

- Zastoj u radovima smo imali iz više objektivnih razloga, poput pandemije, poremećaja tržišnih cena građevinskog materijala, ukrajinske i energetske krize. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi obezbeđena su nedostajuća sredstva od 274 miliona dinara. Već od sutra krećemo u realizaciju 8-2 faze, to jest te završne faze po pitanju rada na svim blokovima. To znači da će svi unutrašnji radovi biti završeni, ostaje još koncertna dvorana, koja je zasebna celina i to će moći nesmetano da se rekonstruiše, a da pri tome mogu da se koriste pozornice - objašnjava Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, dodajući da je ovo primer izvanredne  saradnje lokalne i pokrajinske administracije.

OBNOVA ULICA

Pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Stevan Bakić, obišli su radove na asfaltiranju ulica u Ljutovu, koji se realizuju u okviru projekta Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infrastrukture u Subotici, koji sa 170 miliona dinara finansira pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja.

Obezbeđen novac za završetak pozorišta – novi datum za prvu predstavu je 1. septembar 2023.- U okviru njega treba da se igradi šest ulica i rekonstrukcija Novosadskog puta, obilaznice oko Palića. Urađena je obilaznica oko Palića, ulica Milovana Glišića u MZ Aleksandrovo a ostalo je još da se uradi Rozike Vukovića i Višnjina u Ljutovu. Ostala je 4.jul u MZ Kelebija, Samoborska u MZ Mali Radanovac i u Višnejvcu Zmaj Jovina – najavio je gradonačelnik Bakić.

Izvor: Subotica.com
Predsednik pokrajinske Vlade Mirović u obilasku Narodnog pozorišta Predsednik pokrajinske Vlade Mirović u obilasku Narodnog pozorišta Predsednik pokrajinske Vlade Mirović u obilasku Narodnog pozorišta Predsednik pokrajinske Vlade Mirović u obilasku Narodnog pozorišta Predsednik pokrajinske Vlade Mirović u obilasku Narodnog pozorišta Predsednik pokrajinske Vlade Mirović u obilasku Narodnog pozorišta Predsednik pokrajinske Vlade Mirović u obilasku Narodnog pozorišta Predsednik pokrajinske Vlade Mirović u obilasku Narodnog pozorišta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 5074
Povezane teme

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

rekonstrukcija pozorišta

izgradnja narodnog pozorišta

stevan bakić

igor mirović

subotičko pozorište

zgrada narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.