Komentara: 12
Pregleda: 3600

Obeleženo 5 godina Saveza bačkih Bunjevaca

17.11.2012. u 17:31h
Sinoć je Savez Bačkih Bunjevaca obeležio pet godina rada. Svečanosti i koktelu, održanom na Otvorenom univerzitetu, prisustvovali su predstavnici političkih partija u Subotici, novinari i gosti ove stranke.
Obeleženo 5 godina Saveza bačkih Bunjevaca

Stranka je osnovana 6. maja 2007. godine, prvi put su izašli na Republičke izbore 2008. godine, zatim na lokalne 2009. u koaliciji "Za bolju Suboticu", 2010. su išli na izbore za nacionalni savet a 2012. samostalno.

Trenutno imaju preko 1.000 članova. Nedavno su se preselili u novi, veći prostor na Otvorenom Univerzitetu.

U majskim izborima ostvarili su šta su hteli, a to je učešće u lokalnom parlamentu.

Predsednik Saveza bačkih Bunjevaca, Mirko Bajić je istakao da sada Bunjevci imaju pravog predstavnika u lokalnom parlamentu. Svaka nacionalna zajednica mora da profiliše svoj interes i onda zajedno sa vlašću da to i realizuje. - Jedini je put da steknemo prava koja drugi odavno imaju, jer u demokratiji nema drugog puta nego da kroz vlast ostvaruju svoja prava. 

Sledeći korak koji će se ostvarivati u 2013. godini je priprema za nove izbore za Nacionalni savet Bunjevačke nacionalne manjine i taj izbor je planiran za proleće 2014. godine.

Petom rođendanu Saveza Bačkih Bunjevaca prisustvovali su predstavnici Demokratske stranke, Srpske napredne stranke, Saveza vojvođanskih Mađara, SPO, SPS-a, Pokreta mađarske nade, Socijaldemokratske partije Srbije i drugi brojni gosti i prijatelji.

Za više informacija oko programskih ciljeva i pravca delovanja, pogledajte Statut i ciljeve SBB.

5 godina postojanja Saveza bačkih Bunjevaca 5 godina postojanja Saveza bačkih Bunjevaca 5 godina postojanja Saveza bačkih Bunjevaca 5 godina postojanja Saveza bačkih Bunjevaca 5 godina postojanja Saveza bačkih Bunjevaca 5 godina postojanja Saveza bačkih Bunjevaca 5 godina postojanja Saveza bačkih Bunjevaca 5 godina postojanja Saveza bačkih Bunjevaca
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3600
Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.