Komentara: 1
Pregleda: 2208
Foto

Obeležena godišnjica smrti Danila Kiša

15.10.2020. u 21:45h
Izvor: Subotica.com
Performansom „Ponesi svoju knjigu u šetnju“ i čitanjem odlomaka iz dela Danila Kiša, danas je u centru grada obeležena 31. godišnjica od smrti Danila Kiša (Subotica 1935- Pariz 1989), velikog književnika rođenog u našem gradu.
Obeležena godišnjica smrti Danila Kiša

Odlomke iz čuvenih dela „Rani jadi“, „Mansarda“, „Grobnica za Borsa Davidoviča“, Peščanik“ i drugih Kišovih dela čitali su članovi Književnog kluba Fondacije „Danilo Kiš“, a građani su mogli da donesu svoju knjigu i zamene je za neku koju još nisu pročitali.

- Ovim programom želeli smo da podsetimo na književno delo Danila Kiša, ali i da mlađe generacije upoznamo  sa njegovim književnim stvaralaštvom, da negujemo sećanje na pisca koji je ostavio veliki i neizbrisiv trag u srpskoj književnosti – kaže Milanka Kostić, direktorka Fondacije „Danilo Kiš“. – Članovi književnog kluba su nam čitali zanimljive odlomke, a sve sugrađane smo pozvali da učestvuju u razmeni knjiga, kako bismo negovali književnost i podsetili koliko je važno čitati jer se u knjigama nalaze mnoge stvari koje su izuzetno važne u našim životima.

Obeležena godišnjica smrti Danila KišaMnogi naši sugrađani su se odazvali akciji i knjigu iz svoje biblioteke zamenili za neku drugu.
- Ne volim poeziju pa sam donela knjigu pesama a nadam se da ću pronaći neki zanimljiv roman, jer uživam u čitanju – rekla nam je kratko devojčica Jana.

Pre književnog programa, članovi i uprava Fondacije položili su venac na spomenik Danilu Kišu.

Obeležena godišnjica smrti Danila Kiša

Izvor: Subotica.com
Akcija "Ponesi svoju knjigu u šetnju" u čast godišnjice smrti Danila Kiša Akcija "Ponesi svoju knjigu u šetnju" u čast godišnjice smrti Danila Kiša Akcija "Ponesi svoju knjigu u šetnju" u čast godišnjice smrti Danila Kiša Akcija "Ponesi svoju knjigu u šetnju" u čast godišnjice smrti Danila Kiša Akcija "Ponesi svoju knjigu u šetnju" u čast godišnjice smrti Danila Kiša Akcija "Ponesi svoju knjigu u šetnju" u čast godišnjice smrti Danila Kiša Akcija "Ponesi svoju knjigu u šetnju" u čast godišnjice smrti Danila Kiša Akcija "Ponesi svoju knjigu u šetnju" u čast godišnjice smrti Danila Kiša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2208

Povezana vest

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.