• Pregleda: 2400

Obeležen Svetski dan poezije

Obeležen Svetski dan poezije

Klub pesnika “Orfej” sinoć je obeležio Svetski dan poezije programom u Čitaonici Gradske biblioteke. Ovo je drugi put da “Orfej” organizuje obeležavanje ovog svetskog datuma posvećenog poeziji, u našem gradu. Cilj ove manifestacije je da se popularizuje poezija, I pisana reč uopšte.

Klub pesnika “Orfej” okuplja 25 članova iz Subotice, Sombora. Novog Sada i Beograda. Na sinoćnjoj manifestaciji je bilo prijavljeno 37 učesnika, na gotovo svim jezicima nacionalnih zajednica koje žive u Subotici. Osim subotičana, u program su učestvovali i pesnici iz Sombora I Novog Sada.

“Orfej” postoji već 16 godina i prima sve ljude koji vole poeziju, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Učesnici obeležavanja Svetskog dana poezije nisu čitali samo autorske pesme, već i pesme omiljenih autora. Osim pesnika, u programu su učestvovali i učenici srednje Muzičke škole koji su program upotpunili muzikom.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
Nedeljica Odgovori
" 'Orfej' postoji već 16 godina i prima sve ljude koji vole poeziju, bez obzira na nacionalnu pripadnost."
Jao bravo, kako ste se samo dobro setili! Kako velikodušan i kosmopolitski potez u našoj maloj i učmaloj (u svakom smislu) Subotici!
Svojevremeno su me pri učlanjivanju u gradsku biblioteku pitali za nacionalnost. Okrenuo sam se i izišao napolje, bez ijedne reči.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.