Komentara: 1
Pregleda: 5857
Foto

Obeležen međunarodni Dan mladih

13.08.2014. u 12:01h
Izvor: Subotica.com
U parku Ferenca Rajhla juče popodne održan je niz aktivnosti u povodu obeležavanja međunarodnog Dana mladih. Ova manifestacija održava se po šesti put u Subotici. Dan je protekao kroz održavanje nekoliko edukativnih radionica i tribina, kao i nizom sportsko-rekreativnih aktivnosti.
Obeležen međunarodni Dan mladih

Tema ovogodišnjeg Dana mladih je bila "Mladi i mentalno zdravlje", a koji su zajednički organizovali Kancelarija za mlade, Zavod za javno zdravlje, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" i GiFest tim.

Svoj program predstavili su mladi volonteri iz Evropskog volonterskog servisa (EVS).

Održana je i letnja radionica slobodnog plesa fondacije "Danilo Kiš", volonteri Crvenog krsta održali su prezentacija i simulaciju saobraćajne nesreće, a deo sportsko-rekreativnog dela programa su bili časovi zumba i aka fight fitnesa.

Obeležen međunarodni Dan mladih

Svoj performans su imali i članovi Kluba ekstremnih sportova "Spartak" iz Subotice.

Obeležen međunarodni Dan mladih

Prisutni su imali prilike da učestvuju na tribini pod nazivom "Mladi i mentalno zdravlje – smanjenje stigme kod mladih sa mentalnim poteškoćama" na kojoj su govorili dr Zorica V. Dragaš iz Zavoda za javno zdravlje, zatim Dijana Mirković David, psiholog u OŠ "Kizur Ištvan" i u Psihološkom centru "ProAktiva", Snežana Stantić, defektolog udruženje "Zajedno" i Kristina Pavić, diplomirani trener u odbojci.

Obeležen međunarodni Dan mladih

U okviru Dana mladih Arhus centar, a u okviru projekta "Drvo po drvo", delio je žbunaste sadnice, a akcentom na očuvanje životne sredine, prisutni su mogli da pogledaju i izložbu radova ručno napravljenih lampi u izvedbi Jugoslava Sivića.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih Obeležavanje Dana mladih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5857
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

međunarodni dan mladih

kancelarija za mlade

lokalna kancelarija za mlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.