Komentara: 0
Pregleda: 1281
Foto

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa

13.10.2023. u 10:26h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta danas je održana prezentacija, kroz koju su pripadnici ove organizacije zajedno sa partnerima iz policije, saobraćajne policije, vojske i vatrogasno-spasilačkoga bataljona sagledali rezultate rada prethodne godine.
Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofa

Nesereće i prirodne katastrofe deo su ljudske svakodnevice, a iako postoje slučajevi kada je čeovek pred prirodom nemoć, ipak postoji način da delujemo, smanjimo rizik od katastofe, ili odregujemo na pravi način kada do nje već dođe. 

 - Pokušavamo da utičemo na svest ljudi, budući da su žrtve svake godine sve veće, kao i šteta od katastrofa, i da ukažemo na to da nije priroda uvek jedini krivac za ove nesreće, već da čovek može svojom svešću i kulturnim ponašanjem da utiče na smanjenje rizika od katastofe - kaže Siniša Trajković, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotice. 

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofaRazlličitim aktivnostima koje organizuje u saradnji sa vojskom, policijom, saobraćajnom policijom, komunalnom policijom i vatrogasno-spasilačkim bataljonom, Crveni krst se trudi da ukaže na važnnost pravovremene reakcije i da edukuje ljude kako da postupaju u različiitm situacijama i okolnostima. 

- Svake godine radimo obuku timova za delovanje u nesrećama. Pored našeg tima, imamo pokrajinski tim, kao i nacionalni tim za delovanje u nesrećama, u kome su takođe naši članovi, voleonteri i profesionalci zaposelni kod nas. Imali smo ove godine vežbe simulacija u Domu učenika srednjih škola, u školi "Dositej Obradović", u okviru takmičenja u pružanju prve pomoći održana je simualcija, zatim vežba evakuacije u Medicinskoj školi. Na stadionu je zajedno sa učenicima rađena akcija "Matura", gde smo radili simulaciju saobraćajne nesreće, gde je svaka služba prepoznala i izvršila svoj zadatak - dodaje sekretar CK Subotica. 

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv katastrofaPre 34 godine, na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, 13. oktobar je proglašen za Dan smanjenja rizika od katastrofa. Gradska organizaicija Crvenog krsta Subotice godinama unazad obeležava ovaj dan zajedno sa partnerima.

 - Pokušavamo da ukažemo na značaj ovog dana, i da ga obeležavamo zajedno sa drugim subjektima od značaja za smanjenje rizika od katastrofa. Kroz prezentaciju avaluiramo šta smo uradili proteklih godina - zaključuje Trajković. 

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv katastrofa Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv katastrofa Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv katastrofa Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv katastrofa Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv katastrofa Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv katastrofa Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv katastrofa Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv katastrofa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1281
Povezane teme

crveni krst subotica

dr siniša trajković

međunarodni dan borbe protiv katastrofa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.