Komentara: 0
Pregleda: 3691

Obeležen Dan škole "Jovan Jovanović Zmaj"

29.11.2020. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" ove godine proslavlja dva značajna jubileja - 70 godina rada škole i 65 godina pod imenom našeg proslavljenog pesnika.
Obeležen Dan škole "Jovan Jovanović Zmaj"

Ovim povodom, Komisija za kulturnu delatnost škole je osmislila manifestaciju "Zmajevi dani", koja je trajala od 23. do 27. novembra, a moto Dana škole bio je "U pesmi je cvetak vere, melem nada". Raspisan je i likovni konkurs za učenike nižih razreda škole, kao i za decu predškolskog uzrasta na temu "Ala je lep ovaj svet".

- Sigurni smo da ne postoji dete koje nije svoje prve korake napravilo uz "Pačju školu", "Materinu mazu", "Điha, điha" i brojne druge pesme iz tog čudesnog šarenog sveta. Želeli smo da napravimo korak ka predškolskim ustanovama, jer epidemiološke mere ne omogućavaju druge vidove druženja. U tome su nam pomogli njihovi vredni vaspitači, koji su se rado odazvali našem pozivu i doprineli da naš Dan bude još bogatiji - rekla je Klaudija Gubić Šelken, direktorka škole.

Obeležen Dan škole "Jovan Jovanović Zmaj"

Obeležen Dan škole "Jovan Jovanović Zmaj"

Učenici nižih razreda su takođe crtali na temu "U pesmi je cvetak vere, melem nada", dok su učenici viših razreda mogli da učestvuju u literarnom konkursu na istoimenu temu i po ko zna koji put pokažu koliko je lep svet Zmajeve poezije uz koju su rasli i odrastali.

- Stručni žiri je imao tešku odluku da između velikog broja radova, proglasi najlepše i najuspešnje. Nagrađeni radovi su izloženi u holu škole na prvom spratu i krase naše školske hodnike - dodaje direktorka.

Obeležen Dan škole "Jovan Jovanović Zmaj"

Iako je zbog epidemiološke situacije školska priredba ove godine izostala, to nije sprečilo učenike da aktivno učestvuju u obeležavanju jubileja. U čast pesnika po kojem škola nosi ime, učenici 3. i 4. razreda su se takmičili u kvizu znanja o životu i delu Jovana Jovanovića Zmaja i pokazali odlično poznavanje biografije pesnika. Posebno su bili vredni članovi Učeničkog parlamenta koji su snimili reportažu o školi "Nedeljom dok klupe spavaju..." i organizovali konkurs za "Najlepšu umetničku fotografiju naše škole", a birali su se i najlepše ukrašeni školski panoi posvećeni Zmaju.

- Kulturna manifestacija "Zmajevi dani" podsetila nas je na prave životne vrednosti. Veru, ljubav, nadu i pesmu koju uvek treba negovati, a posebno sada, kada nam je svima potrebna vedrina i vera u lepše i bolje sutra - poručuje Gubić Šelken.

Obeležen Dan škole "Jovan Jovanović Zmaj"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3691
Povezane teme

osnovna škola jovan jovanović zmaj

klaudija šelken

dan škole

jubilej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.