• Pregleda: 8132

Obeležen Dan policije

Prezentacijom taktičko-tehničke opreme i vozila na platou ispred Policijske uprave u Subotici, svečano je obeležen Dan policije i slava Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice. Ovom prilikom, 22 policijska službenika položila su zakletu, a na spomen ploču onih koji su izgubili život prilikom obavljanja policijskih poslova položeni su venci.
Obeležen Dan policije

Da će savesno i odgovorno služiti građanima, danas se svečano zaklelo 22 policijska službenika, koji su tokom protekle godine primljeni u službu Policijske uprave u Subotici. Za našu dvadesetpetogodišnju sugrađanku, Milicu Čelebić, pripravnicu Prve policijske stanice, to je ostvarenje sna, jer je od malih nogu želela da obuče policijsku uniformu.

- Od detinjstva sam želela da postanem policijski službenik i danas mi se ta želja ostvarila. Završila sam kurs u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i to je bilo divno iskustvo za mene koje mi mnogo znači. Cilj mi je da nastavim dalje da se školujem i da završim Kriminalističko-policijsku akademiju u Beogradu - poručila je Čelebić.

Obeležavanje Dana policije bila je prilika za sugrađane da se upoznaju sa aktivnostima, opremom, vozilima i oružjem kako policajaca, tako i vatrogasaca, što je naročito privuklo pažnju mališana, koji su mogli da obuku pancir i isprobaju zaštitnu kacigu, da se fotografišu ispred automobila, motora i vatrogasnih kamiona, kao i da se takmiče u obaranju lončića vatrogasnim pumpama.

- Došla sam da vidim policajce i vatrogasce, a najzanimljivija su mi bila njihova vozila, jer nemam često priliku da uđem u vatrogasni kamion ili da sednem na policijski motor - rekla je jedanaestogodišnja Elena Družek, koja je i sama izrazila želju da jednog dana postane policajka.

Kod spomen ploče policijskih službenika koji su život izgubili prilikom obavljanja policijskih poslova, vence su položili načelnik Policijske uprave u Subotici Nenad Sekulić, načelnik Severnobačkog okruga Dragi Vučković i gradonačelnik Bogdan Laban. Sekulić je istakao da policijski službenici obavljaju veoma odgovoran posao, te da je u proteklih godinu dana smanjen ukupan broj registrovanih krivičnih dela na području policijske uprave, kao i da je za 10 odsto povećan broj rasvetljenih slučajeva krivičnih dela sa NN počiniocima.

- Naša vizija i cilj kojem težimo su bolje poznavanje potreba, navika, običaja sredine u kojoj živimo i radimo, veće poverenje građana iz lokalne sredine u rad policije, a time podizanje nivoa bezbednosti uopšte - istakao je Sekulić. - Policija radi na ostvarivanju poverenog i odgovornog zadatka, koji ponavlja iz dana u dan, dokazujući da su svi jednaki pred zakonom, da nema povlašćenih i da niko nema prava da, uživajući svoja prava, ugrožava prava drugih. Iskreno smatram da to nije nimalo lak zadatak, ali verujem da naši policajci to mogu i da sa uspehom izvršavaju svakoga dana, stavljajući na raspolaganje znanje, veštine, a na kraju i svoj život kako bi očuvali mir, stabilnost i bezbednost svih građana.

Dan policije i slava Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice obeležavaju se u znak sećanja na 15. jun 1862. godine, kada je srpska žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Jorgos Odgovori
Čestitamo. Samo napred
Овца за шишање
Делили дипломе
К’о кесу да дреше
Од гробара Томе
До пандура Неше!

Циљ је овде хуман
Ко бре да се мучи
Који би разуман
Волео да учи!

Оригиналан рад
Не мож’ бити збора
Али пази сад
Бранити се мора!

Јавили се неки
Сумњива морала
Судови им преки
А знања им мала!

Фалсификат кажу
Разлоге нам броје
Претерано лажу
Неистину кроје!

Само Богу хвала
Послао нам Њега
Човек од морала
Ректор нам од Мега!

Било стани-пани
И борба жестока
Мића нас одбрани
Изгубила стока!

Неша звани Знање
Мали Хијавата
Доби ново звање
Доктор плагијата!
Realno Odgovori
U Subotici je svaki dan, dan policije. Ko razume shvati ce. Voleo bi, da policija opet ima reputaciju kao pre npr 3 decenije, ali sa ovakvim kadrom, ponasanjem samih policajaca nista od toga.
Pre dve godine mi obili garazu i auto, sve su odneli sta su mogli, cak i macolu od 10 kg. Pozvao sam policiju, oni su dosli na "uvidjaj". Kada su stigli nisu ni izasli iz automobila, samo su zapalili po cigaru, spustili prozore i ja sam im dao svoje podatke i naveo sta je ukradeno. Steta vise od 2000 eura. Toliko o policiji.
Suboorker Odgovori
Moja deca, i deca njihove dece će biti učena da mrze o preziru policiju...Toliko
Kalimero Odgovori
Meni su ovde najbolji Vatrogasci! Imaju automehaničke lestve iz 1982. Godine, novi jeftiniji kamion Maz iz Belorusije,već se kvario, i kad ste čuli za korumpiranog vatrogasca!? Još kad bi im dali žene u kolektiv,eto narušavanja međuljudskih odnosa zbog,znate već....šalim se!
Tomislav Mačković Odgovori
Slava poginulima, neke sam i lično poznavao. Novajlijama želim uspeh u radu, da čuvaju red i mir, čast i dostojanstvo i da nikada nijednim primerom ne ukaljaju lik pripadnika policije.
Bez imena Odgovori
Plate? Oprema, uniforma? Uslovi rada? Što to niko ne spominje. Zato mnogi koji mogu daju otkaze, odlaze, a mladi dolaze jer neznaju kako loše funkcioniše Mup. Plata je bedna i očajna!!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.