Komentara: 7
Pregleda: 11111
Foto

Obeležen Dan policije

17.06.2019. u 19:45h
Izvor: Subotica.com
Prezentacijom taktičko-tehničke opreme i vozila na platou ispred Policijske uprave u Subotici, svečano je obeležen Dan policije i slava Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice. Ovom prilikom, 22 policijska službenika položila su zakletu, a na spomen ploču onih koji su izgubili život prilikom obavljanja policijskih poslova položeni su venci.
Obeležen Dan policije

Da će savesno i odgovorno služiti građanima, danas se svečano zaklelo 22 policijska službenika, koji su tokom protekle godine primljeni u službu Policijske uprave u Subotici. Za našu dvadesetpetogodišnju sugrađanku, Milicu Čelebić, pripravnicu Prve policijske stanice, to je ostvarenje sna, jer je od malih nogu želela da obuče policijsku uniformu.

- Od detinjstva sam želela da postanem policijski službenik i danas mi se ta želja ostvarila. Završila sam kurs u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i to je bilo divno iskustvo za mene koje mi mnogo znači. Cilj mi je da nastavim dalje da se školujem i da završim Kriminalističko-policijsku akademiju u Beogradu - poručila je Čelebić.

Obeležen Dan policije

Obeležavanje Dana policije bila je prilika za sugrađane da se upoznaju sa aktivnostima, opremom, vozilima i oružjem kako policajaca, tako i vatrogasaca, što je naročito privuklo pažnju mališana, koji su mogli da obuku pancir i isprobaju zaštitnu kacigu, da se fotografišu ispred automobila, motora i vatrogasnih kamiona, kao i da se takmiče u obaranju lončića vatrogasnim pumpama.

- Došla sam da vidim policajce i vatrogasce, a najzanimljivija su mi bila njihova vozila, jer nemam često priliku da uđem u vatrogasni kamion ili da sednem na policijski motor - rekla je jedanaestogodišnja Elena Družek, koja je i sama izrazila želju da jednog dana postane policajka.

Obeležen Dan policije

Obeležen Dan policije

Kod spomen ploče policijskih službenika koji su život izgubili prilikom obavljanja policijskih poslova, vence su položili načelnik Policijske uprave u Subotici Nenad Sekulić, načelnik Severnobačkog okruga Dragi Vučković i gradonačelnik Bogdan Laban. Sekulić je istakao da policijski službenici obavljaju veoma odgovoran posao, te da je u proteklih godinu dana smanjen ukupan broj registrovanih krivičnih dela na području policijske uprave, kao i da je za 10 odsto povećan broj rasvetljenih slučajeva krivičnih dela sa NN počiniocima.

- Naša vizija i cilj kojem težimo su bolje poznavanje potreba, navika, običaja sredine u kojoj živimo i radimo, veće poverenje građana iz lokalne sredine u rad policije, a time podizanje nivoa bezbednosti uopšte - istakao je Sekulić. - Policija radi na ostvarivanju poverenog i odgovornog zadatka, koji ponavlja iz dana u dan, dokazujući da su svi jednaki pred zakonom, da nema povlašćenih i da niko nema prava da, uživajući svoja prava, ugrožava prava drugih. Iskreno smatram da to nije nimalo lak zadatak, ali verujem da naši policajci to mogu i da sa uspehom izvršavaju svakoga dana, stavljajući na raspolaganje znanje, veštine, a na kraju i svoj život kako bi očuvali mir, stabilnost i bezbednost svih građana.

Obeležen Dan policije

Dan policije i slava Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice obeležavaju se u znak sećanja na 15. jun 1862. godine, kada je srpska žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana policije u Subotici Obeležavanje Dana policije u Subotici Obeležavanje Dana policije u Subotici Obeležavanje Dana policije u Subotici Obeležavanje Dana policije u Subotici Obeležavanje Dana policije u Subotici Obeležavanje Dana policije u Subotici Obeležavanje Dana policije u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 11111
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

subotička policija

Policija Subotica

nenad sekulić

dan policije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.