• Pregleda: 2962

Obeležen dan OŠ "Matko Vuković"

Svečanom priredbom đaci i nastavnici Osnovne škole „Matko Vuković“ obeležili su Dan škole.
Obeležen dan OŠ "Matko Vuković"

Osnovci su u saradnji sa svojim učiteljicama i nastavnicima pripremili bogat program u čast  Matka Vukovića, čije ime škola nosi. Kroz muzičke i recitatorske tačke đaci su roditeljima i gostima prikazali šta su naučili tokom prošle godine.

- Svake godine pripremamo priredbu, kada učenici sa svojim nastavnicima pripremaju nekoliko tačaka  i tako prikazujemo šta smo radili tokom godine. Ove godine priredbu smo koncipirali u dva dela. U prvom delu deca će pevati revolucionarne pesme i govoriti stihove iz narodnooslobodilačke borbe, jer je Matko Vuković bio borac i poginuo je u prvim danima rata. Drugi deo posvećen je školskom životu, ljubavi i svakodnevici dece – objasnila je Mirjana Stevanović, direktorka OŠ „Matko Vuković“.

Svečanosti povodom Dana škole, pored đaka i nastavnika, prisustvovali su i generalni konzul Republike Hrvatske Velimir Pleša,  predsednica Nacionalnog saveta Bunjevaca Suzana Kujundžić Ostojić,  predstavnici lokalne samouprave, kao i direktori drugih gradskih osnovnih škola. Sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović istakla je značaj ove škole, posebno za razvoj multikulturalnosti.

- Škola „Matko Vuković“ je za lokalnu samoupravu veoma značajna, jer se u njoj obrazuju deca na srpskom nastavnom jeziku, deca romske nacionalnosti, na hrvatskom nastavnom jeziku pa se trudimo da svaki put obiđemo školu, naravno i sve druge škole i da pomognemo koliko god možemo i u funkcionisanju škole, i u infrastrukturi škole  -rekla je  Stevanović.

Osnovna škola „Matko Vuković“ osnovana je 1871. godine.  Od osnivanja  čak pet puta je menjala naziv, a ime Matka Vukovića nosi od 1962. godine. Školu trenutno pohađa 664 đaka, a nastava se izvodi na srpskom, hrvatskom jeziku, kao i dvojezično na srpsko-engleskom jeziku.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.