Komentara: 1
Pregleda: 1937
Foto

Obeležavanje XXIV Nedelje zdravlja usta i zuba

15.05.2014. u 16:23h
Izvor: RTV City
Zdravstveno - edukativnim aktivnostima za predškolce i osnovnoškolce, od 19. do 25. maja biće obeležena XXIV nedelja zdravlja usta i zuba. Prema podacima Stomatološke Službe između 25 i 30 posto sedmogodišnjaka ima sve zdrave zube, a taj se procenat se sa godinama smanjuje, dok je tzv KEP - indeks koji pokazuje ukupan broj karioznih i ekstrahovanih i plombiranih zuba kod dece 2. Kako bi očuvali zdravlje svojih zuba, stomatolozi preporučuju smanjenje unosa soli, šećera i masnoća, izbalansiranu ishranu, te smanjenje konzumiranja duvana i alkohola.
Obeležavanje XXIV Nedelje zdravlja usta i zuba

Pod oralnim zdravljem smatraju se usta, zubi, desni kao i sva potporna tkiva. Obeležavanje Nedelje zdravlja usta i zuba jedan je od načina da se podstaknu aktivnosti koje će pomoći da se smanji otpterećenje bolestima usta i zuba. Ovogodišnji slogan manifestacije glasi „Zdrav osmeh – lep osmeh“.

Povodom ove zdravstvene manifestacije naredne nedelje biće organizovan niz aktivnosti u cilju promocije zdravlja usta i zuba. U stomatološkom delu Dečijeg dispanzera biće postavljena likovna i literarna izložba radova predškolske dece i osnovaca na temu ovogodišnjeg slogana, a stomatološki timovi obilaziće subotičke osnovne škole i vrtiće. Stomatolozi će 21. maja posetiti i škole u vangradskim naseljima gde će tom prilikom podeliti 1200 pasti za zube i četkice za zube.

Obeležavanje XXIV Nedelje zdravlja usta i zuba

Obeležavanju Nedelje zdravlja usta i zuba, kao i svake godine priključila se i Apoteka Subotica. U sredu 21. maja u ogranku 7 kod Lifke od 11 do 14 i od 14 do 16 časova biće organizovane promocije proizvoda za negu usta i zuba po pristupačnim cenama.

Podaci pokazuju da između 25 i 30 posto sedmogodišnjaka ima sve zdrave zube, a taj se procenat se sa godinama smanjuje, dok je tzv KEP – indeks koji pokazuje ukupan broj karioznih i ekstrahovanih i plombiranih zuba kod dece, 2.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1937
Povezane teme

nedelja zdravlja usta i zuba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.