Komentara: 0
Pregleda: 2621

Obeležavanje Svetskog dana Ekologije

02.06.2012. u 00:00h
Izvor: SuMedija
Svetski dan ekologije, 05. jun, u Subotici će se obeležeti nizom zanimljivih programa koje lokalna samouprava priprema u saradnji sa nizom organizacija i ustanova.
Obeležavanje Svetskog dana Ekologije

U okviru programa “Dana ekologije u Subotici” od ponedeljaka, 4. do subote 9. juna, održaće se nekoliko okruglih stolova, izložba fotografija, a utorak, 5. juna, centar grada će sada već po tradiciji biti “Ekološka ulica”. Program počinje u 18 časova, a svoje programe i projkete u oblasti zaštite životnr sredine, Subotičanima će predstaviti loklana samouprava, javna i komunalna preduzeća, obrazovne i zdravstvene ustanove, sportska društva i druge organizacije. Posetioci “Ekološke ulice” će se uz igre, radionice, umetnički i zabavni program baviti aktuelnim temama u oblasti zaštite životne sredine

Tokom “Dana ekologije u Subotici” na Radijalcu će se postaviti edukativna tabla koja obaveštava građane da se u samom centru grada, na zelenim površinama omiljenog šetališta, nastanila jedna ugrožena vsrta sova.

Dani Ekologije

U okviru akcije "Očistimo Srbiju", u subotu, 09. juna povodom Dana zaštite životne sredine, po treći put će se održati velika radna akcija prikupljanja i separacije otpada na teritoriji Republike Srbije pod nazivom "VELIKO SPREMANJE SRBIJE".

U Subotici će se akcija čišćenja odvijati na više lokacija, a posebna pažnja će se posvetiti uklanjanju otpada na izletištima na Kelebiji i uređenju šumskog dela oko jezera Majdan.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 7 godina 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2621
Povezane teme
očistimo srbiju očistimo suboticu veliko spremanje subotice očistimo palić ekologija dani ekologije
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.