Komentara: 2
Pregleda: 5915

Obeležavanje Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom "Osmehni se zdravo!"

14.05.2015. u 11:54h
Izvor: RTV Yueco
Ohrabruje činjenica da u predškolskom uzrastu 40,32 odsto dece ima sve zdrave zube, kažu stomatolozi uoči obeležavanja 25. po redu Nedelje zdravlja usta i zuba (18-24. maj).
Obeležavanje Nedelje zdravlja usta i zuba pod sloganom "Osmehni se zdravo!"

Nedelja oralnog zdravlja, koja će biti obeležena od ponedeljka, 18. maja do nedelje, 24. maja posvećena je upravo deci predškolskog uzrasta, kod kojih je moguće sprovesti sve preventivne mere za zdrav osmeh. Centralna manifestacija će, pod sloganom „Osmehni se zdravo!“, biti održana u petak, 15.maja u Hotelu „Galerija“ sa početkom u 10 časova.

Podaci nisu dobri kada se posmatra zdravlje usta i zuba populacije starijih od 25 godina, jer samo 8,3 odsto stanovništva ima sve svoje zube. Iako je u poređenju sa podacima iz 2006. godine došlo do porasta broja bezubih, prema rečima stomatologa, ohrabruje činjenica da je porasla učestalost upotrebe dentalnih proteza u ovoj grupi stanovništva. Ipak, najčešće bolesti usta i zuba, mogu se prevenirati pravilnom higijenom i redovnim pregledima.

U fokusu obeležavanja 25. po redu Nedelje zdravlja usta i zuba su deca predškolskog uzrasta, jer je kod njih moguće sprovesti sve mere prevencije. Deca predškolskog uzrasta, pre upisa u školu, pored posete pedijatra, obavezno posećuju i stomatologa.

Slogan ovogodišnje Nedelje oralnog zdravlja glasi „Osmerhni se zdravo!“. Centralna manifestacija  biće održana u Hotelu „Galerija“ u petak, sa početkom u 10 časova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5915

Povezana vest

Povezane teme

nedelja oralnog zdravlja

nedelja zdravlja usta i zuba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.