Komentara: 0
Pregleda: 4074

Briga o oralnom zdravlju deteta, počinje u trudnoći

15.05.2015. u 18:39h
Izvor: RTV Yueco
Pod sloganom „Osmehni se zdravo!“ u atrijumu Hotela „Galerija“ održana je centralna manifestacija 25. po redu Nedelje oralnog zdravlja.  Manifestacija je okupila veliki broj dece, koja pohađaju vrtiće PU „Naša radost“.  Iako su u fokusu bila deca predškolskog uzrasta, stomatolozi ističu da bi briga o oralnom zdravlju trebalo da počne još pre rođenja deteta, u toku trudnoće.
Briga o oralnom zdravlju deteta, počinje u trudnoći

U manifestaciji, koja je imala za cilj da stomatologe približi deci, kako bi od ranog detinjstva shvatili značaj brige o zdravlju usta i zuba, učestvovala su deca starijih grupa  PU „Naša radost“. Sudeći po odgovorima mališana vrtića „Mandarina“, odlično su shvatili poruku manifestacije, te će ih sigurno još dugo krasiti blistav osmeh.

Kako bi deci ukazali na uticaj zdrave ishrane i redovnih poseta stomatologu u očuvanju zdravlja zuba, deci su podeljene zdrave poslastice i flašice vode kao najdragocenije tečnosti. Iako bi prema rečima stomatologa prvu redovnu kontrolu trebalo obaviti sa 9 meseci života, pravilna briga o oralnom zdravlju deteta počinje još u toku trudnoće.

Tokom naredne nedelje Stomatološka služba Doma zdravlja inteziviraće rad na prevenciji zdravlja usta i zuba dece, a u vrtićima PU „Naša radost“ biće održana  predavanja o pravilnoj oralnoj higijeni. Radovi, koje su deca izradila u okviru literalnog i likovnog konkursa posvećenih ovoj temi, biće izloženi u čekaonici Dečije stomatološke službe Doma zdravlja, dok će najbolji rad biti prosleđen u Institut za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4074

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.