• Pregleda: 7274

NSZ raspisala javne pozive i konkurse za zapošljavanje i obuku teže zapošljivih lica

NSZ raspisala javne pozive i konkurse za zapošljavanje i obuku teže zapošljivih lica

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je danas javne pozive / konkurse u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada NSZ za 2016. godinu. U pitanju su subvencije za zapošljavanje teže zapošljivih lica, romske nacionalnosti, zatim subvencionisanje dela zarada korisnika socijalne pomoć, a raspisani su i konkursi za sprovođenje javnih radova za nezaposlena lica i osobe sa invaliditetom, kao i konkursi za sticanje specijalnih veština kroz obuke, prekvalifikacije i polaganje stručnih ispita.

Javne pozivе i konkurse Nacionalne službe za zapošljavanje možete da pogledate na sajtu NSZ.

Informacije o javnim pozivima i konkursima sva zainteresovana lica mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ ili putem Pozivnog centra NSZ, pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatan poziv iz fiksne telefonije).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
AlwaysUltra Odgovori
Joj sto ''volim'' ovaj cuveni salter na koji cu dozivotno da se vucem i polazem racune ljudima koji mi po obrazovanju i ljudskim kvalitetima nisu ni do malog prsta na nozi ! (ako ne zbrisem odavde)

p.s. sta je to "subvencionisanje dela zarada korisnika socijalne pomoći " ?? Razume li iko ??
fotoshop Odgovori
Ista prica vec godinama a nezaposlenost sve veca. Ko to danas zaposljava mlade bez iskustva i starije od 50 godina?Ko ima posao ima ko nema nece ga nikada ni naci preko NSZ!
AlwaysUltra Odgovori
fotoshop

Upravo to. Ne mogu jer sam premlad i neiskusan , a kada mi prodje mladost onda ne mogu jer sam prestar pa ostajem dozivotno neiskusan.

Domaca ''pamet'' koja nije trebala u zapadnim zemljama !
timberland Odgovori
A buksna?
AlwaysUltra Odgovori
U vezi mladosti - u oduvek najnaprednijoj zemlji Evrope Velikoj Britaniji uopste niste obavezni da navodite starost u svojem CV niti poslodavac ima pravo da vas za istu pita !!

Nema oglasa za posao u kojem ima pomena taj i taj "age prefered". Taj bi zavrsio uz nevidjenu javnu bruku !
antiage Odgovori
fotoshop
tako je. vec preko cetrdeset godina, sumnjivo te gledaju kada trazis posao, a godine do penzije produzavaju.
uvek u pravu Odgovori
Nezaposleni se dele na lakše i teže zapošljiva lica. Po mom mišljenju lakše nezaposleni će uzalud tražiti posao 10 godina a teže nezaposleni 20. Kratko i jasno Rome posao ne zanima (u to smo se uverili), javne radove će izvoditi podobni članovi stranaka u 90% slučajeva ( u to smo se uverili ), prekvalifikacija ne pomaže kao ni savladavanja nekih "veština" u šta smo se opet svi uverili. Svi osim neobaveštene NSZ. Podelite u subotičkoj filijali sto otkaza pa ih pomešajte sa stvarno nezaposlenima da vide kako je to. Ja sam dobio otkaz da bi posle pet dana na moje radno mesto bio primljen čovek sa biroa i da bi moj direktor za njega uzeo pare za podsticaj zapošljavanja. Posle nekoliko dana je uhvaćen u krađi pa je izbačen a direktor koliko znam nije vratio te pare pošto je reč o privatnoj firmi. Kupuju nas i prodaju na kilogram i rade s nama šta hoće i to sve pod pokroviteljstvom države.
forest gamp Odgovori
@ Always Ultra
Sasvim si u pravu .Mozda iz tog razloga Toma ,Velja i ostali za stare dane zavrsavaju naucna usavrsavanja jer se spremaju za EU u pecalbu.
https://www.youtube.com/watch?v=QRFeMJ1yXgU
https://www.youtube.com/watch?v=uTv186AkKHw
ja Odgovori
previse ih sedi za tim pultom, pola od 4 je sasvim dovoljno. a da bi se sprovela racionalizacija,zaposlite dva doktora u bolnici. vrlo racionalno/
lakumity Odgovori
E baš su se naradili ovi iz NSEN (Nacionalna Služba zaEvidenciju Nezaposlenih).
ivan Odgovori
Brat mi je 1960.godiste i prijavljen je u NSZ vec vise od 10 godina i redovno se javlja i nikad do sada ga nisu pozvali i ponudili mu bilo kakav posao.Pitam se da li su oni ikom nasli posao?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.