Komentara: 0
Pregleda: 2457

Novogodišnji koncert Crkvenog hora "Sveti Roman Melod" i Etno grupe "Iskon"

12.01.2018. u 10:03h
Izvor: Subotica.com
Crkveni hor “Sveti Roman Melod”, pod dirigentskom upravom Dragane Nikolić, održaće u nedelju 9. po redu novogodišnji koncert. Kao gosti, na koncertu će nastupiti grupa „Iskon“.
Novogodišnji koncert Crkvenog hora "Sveti Roman Melod" i Etno grupe "Iskon"

Tradicionalni novogodišnji koncert, koji zajednički organizuju Srpska pravoslavna crkvena opština Subotica i Crkveni hor „Sveti Roman Melod“, biće održan u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 19.30 časova. Na programu koncerta biće interesantan repertoar duhovnih i svetovnih numera.

- Program koncerta je raznovrstan i svake godine se trudimo da ga osvežimo novim kompozicijama. Crkveni hor Sveti Roman Melod neguje pre svega repertoar duhovne muzike srpskih, ruskih, bugarskih, grčkih kompozitora, kao i kompozicije iz ranijih epoha od kojih izdvajamo vizantijske melodije, ali isto tako i polifona dela. Svetovni deo programa je takođe neizostavan deo našeg repertoara u kome se baziramo na izvornim narodnim pesmama u obradi za mešoviti hor - rekla je horovođa Dragana Nikolić.

Gost na koncertu biće subotička Etno grupa „Iskon“, koja će izvesti svoje aranžmane narodnih izvornih pesama uz instrumentalnu pratnju.

- Članovi Etno grupe „Iskon“ nekada su bili članovi našeg hora, pa naša saradnja datira od davnih vremena. Oni su već bili naši gosti pre nekoliko godina i publika je bila oduševljena. U jednom periodu imali su pauzu u radu, a kako su se ponovo okupili, želeli smo da baš na našem koncertu predstave novi repertoar. Na zadovoljstvo publike, ovim koncertom naša saradnja će biti obnovljena - istakla je Nikolić.

Osim novogodišnjeg koncerta, Mešoviti hor pri Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u toku godine realizuje i niz projekata poput Spasovdanskih svečanosti i Subotičkog festivala duhovne muzike. Za skoro dve decenije rada ostvarili su značajne uspehe, nagrade na takmičenjima i festivalima u zemlji, ali i inostranstvu, a iza sebe imaju i CD pod nazivom “Slavopoj”.

Ulaznice za koncert se, po ceni od 300 dinara, mogu kupiti u prodavnici sveća pri Hramu Vaznesenja Gospodnjeg ili na dan koncerta isped ulaza u Veliku većnicu Gradske kuće.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2457
Povezane teme

hor sveti roman melod

etno grupa iskon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.