Komentara: 2
Pregleda: 3737

Novoformirana Služba za kućno lečenje Doma zdravlja Subotica

02.08.2013. u 16:38h
Izvor: RTV Yueco
Do kraja godine bi trebalo da počne sa radom potpuno nova služba Doma zdravlja. Radi se o Službi za kućno lečenje koje će zbrinjavati nepokretne pacijente. U novoj službi će za početak raditi 3 lekara i 15 medicinskih sestara, a iz gradskog budžeta je za adaptaciju prostorija za ovu službu izdvojeno dva i po miliona dinara, a predviđena su i sredstva u visioni od milion dinara za nabavku opreme.
Novoformirana Služba za kućno lečenje Doma zdravlja Subotica

U toku su radovi na adaptaciji prostorija za novoformiranu Službu za kućno lečenje Doma zdravlja Subotica. Služba će se nalaziti na mestu nekadašnje apoteke kod Ambulante u Kumičićevoj ulici. Služba će imati ambulantni deo, prostorije za terapiju i pomoćne prostorije. U Službi za kućno lečenje zbrinjavaće se nepokretni bolesnici čije stanje zahteva lečenje u kućnim uslovima.

Iz gradskog budžeta je za adaptaciju prostorija za novu Službu Doma zdravlja izdvojeno dva i po miliona dinara, a predviđen je još jedan milion za nabavku opreme. Na ovom mestu obavljaće se EKG u kućnim uslovima, kao i drugi pregledi.

Radovi na adaptaciji prostorija za Službu za kućno lečenje Doma zdravlja trebalo bi da budu završeni do jeseni, a Služba bi trebalo da počne sa radom do kraja godine. Za početak će u službi raditi 3 lekara i 15 medicinskih sestara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3737
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.