Komentara: 0
Pregleda: 2647

Novo vozilo za transport pacijenata na hemodijalizu

18.05.2012. u 16:12h
Izvor: RTV Yueco
Subotički pacijenti koji idu na hemodijalizu od danas imaju novo vozilo namenjeno za njihov transport na terapiju. Nabavku kombi vozila omogućio je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, a ključeve vozila predstavnicima Doma zdravlja uručio je gradonačelnik Saša Vučinić.
Novo vozilo za transport pacijenata na hemodijalizu

Nakon magnetne rezonance za subotičku bolnicu i renoviranja prostorija za potrebe buduće ambulante u Radanovcu, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju obezbedio je sredstva za nabavku kombija za transport pacijenata na hemodijalizu. Kombi je vredan 20.000 evra sa PDV-om, a nabavljen je od sredstava prikupljenih od “duvanskog dima”.

Vozilo će se koristiti za prevoz pacijenata od kuće do bolnice na hemodijalizu. Pacijenti koji imaju potrebu za hemodijalizom na terapiju idu tri puta nedeljno. Ključeve vozila načelnici Hitne pomoći uručio je gradonačelnik Saša Vučinić.

Ukupna sredstva koje je subotičko zdravstvo dobilo od “duvanskog dima” iznose 3,5 miliona dinara. Pored ovog vozila, preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo od tih sredstava nabavljeno je još jedno za potrebe ambulante u Bačkim Vinogradima, a biće obnovljene stomatološke stolice u ambulanti u Čantaviru.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2647
Povezane teme

Saša Vučinić

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

donacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.