• Pregleda: 2175

Novo vozilo za transport pacijenata na hemodijalizu

Subotički pacijenti koji idu na hemodijalizu od danas imaju novo vozilo namenjeno za njihov transport na terapiju. Nabavku kombi vozila omogućio je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, a ključeve vozila predstavnicima Doma zdravlja uručio je gradonačelnik Saša Vučinić.
Novo vozilo za transport pacijenata na hemodijalizu

Nakon magnetne rezonance za subotičku bolnicu i renoviranja prostorija za potrebe buduće ambulante u Radanovcu, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju obezbedio je sredstva za nabavku kombija za transport pacijenata na hemodijalizu. Kombi je vredan 20.000 evra sa PDV-om, a nabavljen je od sredstava prikupljenih od “duvanskog dima”.

Vozilo će se koristiti za prevoz pacijenata od kuće do bolnice na hemodijalizu. Pacijenti koji imaju potrebu za hemodijalizom na terapiju idu tri puta nedeljno. Ključeve vozila načelnici Hitne pomoći uručio je gradonačelnik Saša Vučinić.

Ukupna sredstva koje je subotičko zdravstvo dobilo od “duvanskog dima” iznose 3,5 miliona dinara. Pored ovog vozila, preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo od tih sredstava nabavljeno je još jedno za potrebe ambulante u Bačkim Vinogradima, a biće obnovljene stomatološke stolice u ambulanti u Čantaviru.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.