Komentara: 41
Pregleda: 29181

Novo nevreme praćeno gradom ponovo paralisalo Suboticu i okolinu

05.08.2014. u 21:46h > 06.08.2014. u 07:11h
Izvor: Subotica.com
Večeras nešto posle 19 časova Suboticu, Palić i okolinu zahvatilo je novo snažno nevreme kada je posle slabije kiše počeo da duva snažan vetar koji je uz postepeno pojačavanje kiše i prave provale oblaka doneo i grad veličine graška. Posle jake kiše usledio je period grmljavine koja još uvek traje.
Novo nevreme praćeno gradom ponovo paralisalo Suboticu i okolinu
Kiša izuzetno jakog intenziteta padala je nareda pola časa i tom prilikom ponovo je napravila poplavu na poznatim starim mestima koja "plivaju" i pored slabijih padavina, a pogotovo to dođe do izražaja kada padnu obilnije kiše praćene snažnim udarima vetra, kao što je to bilo večeras.
 
Snažna polučasovna kiša uz povremenu grmljavinu napravila je velike probleme u saobraćaju te su neke ulice morale biti zatvorene za saobraćaj zbog velike količine vode koja se nakupila i koju odvodni sistem nije uspeo blagovremeno da kanališe. 

Ekipe JKP "Čistoće i zelenila", kao JKP "Vodovod i kanalizacija" ponovo su morali da intervenišu na više lokacija na širem području Grada Subotice, što je prilično jak vetar u mnogome otežavao. Kako saznajemo podršku u saniranju posledica ponovo su dali i vatrogasci koji asistiraju sa agregatima za ispumpavanje vode.

Novo nevreme praćeno gradom ponovo paralisalo Suboticu i okolinu

Stari problemi u ulici Svetozara Miletića (foto: Jovan Perin)

Posle skoro 45 minuta intenzivnog padanja kiša je značajno oslabila, ali voda na ulicama na širem području grada kako stoje stvari zadržaće se tokom večeri. Nadležne službe su na terenu i saniraju posledice večerašnjeg nevremena, koje polako slabi.

05.08. - 20,02 časova - Kiša i dalje pada, praćena grmljavinom i vetrom umerenog intenziteta.

05.08. - 20,26 časova - Nevreme se izgleda bliži kraju s obzirom da je u Subotici praktično stala kiša, dok se u pozadini još uvek čuje slabija grmljavina. Stanje u centru grada (saobraćajnice) se polako normalizuje. Opada voda ispod podvožnjaka kod Nove opštine.

06.08. - 01,47 časova- Skoro pola časa iza ponoći u Subotici je počela da pada nova obilna kiša koja je nastavila da pada tokom noći i jutra u intervalima slabijeg i jačeg intenziteta što je ponovo stvorilo poplave na ulicama na većem delu teritorije Subotice. Mnoge ulice i domovi noćas su poplavljene, a kiši se ne vidi kraj.

06.08. - 04,21 časova - Kiša i dalje pada, uz povremenu grmljavinu i nalete vetra.

Mole se građani koji ne moraju bez preke potrebe da se kreću vozilima po gradu da ne izlaze u saobraćaj kako bi se izbegle gužve i "čepovi" usled mnogo poplavljenih ulica na širem području grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 29181

Povezana vest

Povezane teme

poplava

poplavljene ulice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.