Komentara: 1
Pregleda: 1920

Grad pomaže ugrožene od avgustovske poplave iz budžetske rezerve

10.09.2014. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Na juče održanoj sednici Gradskog veća donesena je odluka o odobravanju korišćenja sredstava iz budžetske rezerve u cilju pomoći građanim za sanaciju štete na stambenim objektima koji su oštećeni usled izlivanja atmosferskih voda kao posledice elementarne nepogode - jake kiše koja je zadesila područje Grada Subotica 5. avgusta 2014. godine. Odobrena sredstva su u iznosu od 713.650,00 dinara
Grad pomaže ugrožene od avgustovske poplave iz budžetske rezerve

Korisnike pomoći kao i vrstu potrebnih roba i usluga određuje Izveštaj o šteti na stambenim objektima koji je sačinila Komisija za procenu štete. Isplata će se vršiti na osnovu dostavljene računovodstvene dokumentacije dobavljačima za materijal i usluge.

Sredstva iz budžetske rezerve u iznosu od 713.650,00 dinara izdvojena su po osnovu naknade štete nastale usled elementarnih nepogoda.

U obrazloženju ove odluke stoji da je Gradski štab za vanredne situacije, na sednici održanoj dana 6.  avgusta 2014. godine, konstatovao da je usled nevremena došlo do izlivanja kanalizacione mreže što je izazvalo poplave u pojedinim stambenim objektima. Na istoj sednici doneta je odluka o formiranju komisije za utvrđivanje štete na objektima koji su bili ugroženi. Rešenjem od 7. avgusta 2014. godine Gradonačelnik je obrazovao Komisiju za procenu štete koja je Izveštajem o šteti 15. avgusta 2014. godine obavestila Gradonačelnika o izvršenom zadatku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1920

Povezana vest

Povezane teme

poplava

donacija ugroženima od poplava

poplavljene ulice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.