Komentara: 67
Pregleda: 27685
Foto

Novo lice Letnje pozornice i Termalnog bazena

07.07.2017. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
U novoj letnjoj sezoni zablistali su Termalni bazen i Letnja pozornica na Paliću.
Novo lice Letnje pozornice i Termalnog bazena

Biseri Palića obnovljeni su uz pomoć sredstava dobijenih putem konkursa Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, te u novom ruhu dočekuju posetioce.

U Termalni bazen uloženo je 12 miliona dinara. Tim sredstvima sređen je ceo plato, na kome su kamene ploče zamenjene pločicama, završen je sanitarni čvor, kompletan sistem prečišćavanja termalne vode, punjenja i pražnjenja bazena, uređena je ograda i zaštini deo oko bazena, koji može da se koristi i kada bude malo hladnije, jer je montažno-demontažnog tipa.

Novo lice Letnje pozornice i Termalnog bazena

Za Letnju pozornicu opredeljeno je deset miliona dinara te je kompletan ulaz popločan behaton pločama, betonsko stepenište je takođe pokriveno pločicama, drvenarija i klupe su promenjene, a uređen je prostor za umetnike iza scene.

- Veoma sam zadovoljan sam onim što smo videli i onim šta je urađeno u proteklih godinu dana, naročito što je bilo je mnogo primedbi od strane dela opozicije da se ništa nije radilo. Mi se možda nismo puno bavili marketingom i nismo puno pričali, a da posle krajnji rezultat bude nula. To u ovoj konstalaciji vlasti i ovom načinu rukovođenja gradom ne postoji – poručio je gradonačelnik Bogdan Laban prilikom današnjeg obilaska rekonstruisanih objekata na Paliću. - U proteklih godinu dana, a i u narednih nekoliko meseci u Palić će biti uloženo ukupno oko milion evra. Zahvaljujemo se republičkoj Vladi i doskorašnjem premijeru Aleksandru Vučiću, kao i Pokrajinskoj vladi, jer bez njihove pomoći ne bi mogli sve ovo da uradimo. Ovi prelepi objekti koristiće našoj Banji Palić, koja je uvrštena među pet turističkih destinacija u Srbiji i u budućnosti nas čeka još ulaganja. Mi smo na to ponosni, jer tako dovodimo nove turiste, nadam se i značajnije investitore koji će napraviti još hotelskog smeštaja, gde će biti i mali akvapark, otvoreni i zatvoreni bazeni. To smo obećali na početku mandata i to će biti i urađeno.

Novo lice Letnje pozornice i Termalnog bazena

Gradonačelnik je podsetio i na obećanje da će i druge kapitalne investicije, koje su godinama tavorile biti konačno privedene kraju.

KAPITALNE INVESTICIJE ZA SUBOTICU

- Obećali smo da će Ipsilon krak biti završen do 2020. godine i radovi teku predviđenom dinamikom. U Narodno pozorište ove godine biće uloženo više od 300 miliona dinara, za sledeće dve godine, prema projekcijama pokrajinske i republičke Vlade više od milijardu dinara će biti uloženo i očekujemo da 2020. gledamo prve predstave – najavio je gradonačelnik. - Što se tiče otvaranja novih radnih mesta, tu smo prvaci u Srbiji, otvaraju se novi proizvodni pogoni i proširuju kapaciteti, a čekamo i potpisivanje ugovora sa novim investitorom. Na kraju mandata imaćemo šta da pokažemo građanima, a odgovor na svako pitanje je ono što je urađeno, a ne prazna priča.

Novo lice Letnje pozornice i Termalnog bazena

Termalni bazen je u funkciji od 24. juna kada je počela letnja sezona na Paliću, a Letnja pozornica je spremna za nove posetioce.

SERGEJ ĆETKOVIĆ I DRŽAVNI POSAO NA LETNJOJ POZORNICI

- Već 12. jula imamo koncert Sergeja Ćetkovića, posle toga dolazi Festival evropskog filma, 4. avgusta dogovorena je predstava „Državni posao“, a dosta privatnih organizatora je uzelo u zakup termine, tako da će biti još koncerata i dešavanja – najavio je Nebojša Daraboš, direktor preduzeća „Park Palić“, koje brine o ovih objektima. - Cilj nam je bio da ovaj prostor dovedemo na jedan viši nivo, kako bismo koncerte i manifestacije održavali u boljem u lepšem ambijentu. Naš plan je da već početkom godine napravimo kalendar manifestacija i da u marketinškom smislu to koristimo za poboljšanje turizma.

Izvor: Subotica.com

Obilazak radova na rekonstrukciji Termalnog bazena na Muškom štrandu na Paliću

Obilazak radova na rekonstrukciji Termalnog bazena na Muškom štrandu na Paliću Obilazak radova na rekonstrukciji Termalnog bazena na Muškom štrandu na Paliću Obilazak radova na rekonstrukciji Termalnog bazena na Muškom štrandu na Paliću Obilazak radova na rekonstrukciji Termalnog bazena na Muškom štrandu na Paliću Obilazak radova na rekonstrukciji Termalnog bazena na Muškom štrandu na Paliću Obilazak radova na rekonstrukciji Termalnog bazena na Muškom štrandu na Paliću Obilazak radova na rekonstrukciji Termalnog bazena na Muškom štrandu na Paliću Obilazak radova na rekonstrukciji Termalnog bazena na Muškom štrandu na Paliću
Pogledaj ostale fotografije

Obilazak radova na rekonstrukciji Letnje pozornice

Obilazak radova na rekonstrukciji Letnje pozornice Obilazak radova na rekonstrukciji Letnje pozornice Obilazak radova na rekonstrukciji Letnje pozornice Obilazak radova na rekonstrukciji Letnje pozornice Obilazak radova na rekonstrukciji Letnje pozornice Obilazak radova na rekonstrukciji Letnje pozornice Obilazak radova na rekonstrukciji Letnje pozornice Obilazak radova na rekonstrukciji Letnje pozornice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 67
Pregleda: 27685

Povezana vest

Povezane teme

Y krak

Park Palić

Narodno pozorište

termalni bazen

letnja pozornica

nebojša daraboš

bogdan laban

državni posao

sergej ćetković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.