Komentara: 185
Pregleda: 30041

Novinarki oteo mobilni dok ga je slikala kako uništava umetničko delo

17.06.2013. u 17:08h > 18.06.2013. u 15:04h
"Grad Subotica najoštrije osuđuje incident koji se dogodio danas u prepodnevnim časovima, kada je jedan građanin na jednom od panela oslikanim u akciji PAINtKILLER, permanent markerom precrtao reč Vojvodina i napisao pored „SRBIJA“, a potom precrtavao delove reči napisane ijekavicom." - saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.
Novinarki oteo mobilni dok ga je slikala kako uništava umetničko delo

"Počinilac je tom prilikom ušao i u verbalni konflikt sa jednom predstavnicom medija, koja je prolazila kroz grad dok je bila na radnom zadatku i tom prilikom joj je uzeo mobilni telefon, koji je posle kraćeg verbalnog duela vratio.

Incident su prijavili prolaznici i na lice mesta je uskoro izašao policajac koji je uzeo podatke svedocima. Dok je policajac bio na terenu, počinilac se vratio, pokazao mu marker i iznosio uvrede i pretnje na račun organizatora i učesnika akcije. Tada je uzeo marker i pred policajcem pojačao ispisanu reč. Policajac ga je tada zamolio da se udalji.

Podsećamo građane da su u Subotici u službenoj upotrebi tri jezika i pisma, te da Subotica kao grad okrenut interkulturalnosti i multikulturalnosti i nadalje neguje ove vrednosti kao najbitnije u njenoj kulturnoj tradiciji. Stoga apelujemo na državne organe da strogo poštuju slovo zakona i da ukoliko u ovom delu ima elemenata krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti, reaguju u najbržem mogućem roku." - kaže se se dalje u saopštenju Kabineta gradonačelnika.

Novinarki oteo mobilni dok ga je slikala kako uništava umetničko delo

"Akcija PAINtKILLER osmišljena je upravo kao interkulturalna uz podršku brojnih nevladinih organizacija, preduzeća i pre svih akademskih umetnika, koji su pristali da oslikaju ogradu i tako ulepšaju naš zajednički prostor.

Apelujemo na građane, da poput mladih ljudi koji su to učinili danas, prijave svaki pokušaj crtanja po ogradi ili lepljenja plakata, a inspekcijske i druge službe Gradske uprave će postupati po zakonu i podnositi prijave protiv onih čiji se plakati nađu na ogradi.

Očekujemo brzu i efikasnu reakciju državnih organa, a Grad Subotica će sa pažnjom pratiti tok daljih događanja." - stoji na kraju saopštenja Kabineta gradonačelnika.

Novinarki oteo mobilni dok ga je slikala kako uništava umetničko delo

nakon intervencije, ograda je vraćena u stanje nalik prvobitnom

Radio Subotica: Najoštrije osuđujem verbalni napad na saradnicu Radio Subotice Nataliju Jakovljević i otimanje njenog mobilnog telefona od strane nepoznatog vandala dok je bila na radnom zadatku, izjavio je direktor Radio Subotice Toni Bedalov.

Bilo kakvo nasilje prema predstavnicima medija je nedopustivo i očekujem od predstavnika nadležnih organa brzo i efikasno rešavanje ovog slučaja, istakao je Bedalov.

Saopštenje NUNS-a: Nezavisno udruženje novinara Srbije traži od policije Subotice da identifikuje nepoznatog muškarca koji je juče na ulici maltretirao novinarku Nataliju Jakovljević dok je obavljala svoj posao, i da protiv njega pokrene odgovarajući postupak.

Jakovljevićeva, saradnica agencije Beta i Radio Subotice, izjavila je da je primetila kako nepoznati muškarac škraba po platnima ispred gradilišta Narodnog pozorišta koje su tokom vikenda oslikali lokalni umetnici, u akciji koju je organizovao Kabinet gradonačelnika. Cilj te akcije bio je da se skrene pažnja javnosti na to da se ograda oko pozorišta koristi za isticanje neprikladnih poruka, i da nova zgrada subotičkog pozorišta još nije završena, nakon što je stara srušena 2007. godine.

Kada je novinarka pokušala da ga fotografiše dok je škrabao po umetničkim delima muškarac joj je iz ruku oteo mobilni telefon. Ubrzo je na lice mesta stigla i policija, a nepoznati muškarac je novinarki predao telefon i udaljio se, a zatim se vratio i naočigled policajca nastavio da škraba po platnu.

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana)

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle drugog dana)
Pogledaj ostale fotografije

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana)

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana) Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta (posle prvog dana)
Pogledaj ostale fotografije

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta

Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta Oslikavanje ograde gradilišta Narodnog pozorišta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 185
Pregleda: 30041

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.