• Pregleda: 2613

Novi termin za 14. Street volleyball turnir je predstojeći vikend

Tradicionalni turnir u uličnoj odbojci, koji je trebalo da se održi sredinom maja, a odložen je zbog vanredne situacije u državi, održaće se ovaj vikend, 7. i 8. juna na Gradskom trgu.
Novi termin za 14. Street volleyball turnir je predstojeći vikend

Turnir, četrnaesti po redu, igra se na 18 montažnih terena koji će biti postavljeni na centralnom Gradskom trgu. U subotu i nedelju, od 9 do 21 čas, okupiće se oko 1500 devojčica i dečaka uzrasta od 9 do 14 godina iz 14 klubova iz 30 gradova Srbije. Pored učesnika iz naše zemlje, dolazak na turnir potvrdile su i ekipe iz Bosne i Hercegovine i Mađarske.

"Turnir smo morali da odložimo zbog elementarnih nepogoda koje su sredinom maja pogodila našu državu, ali i naše susedne zemlje. Turnir je praktično uvek bio humanitarnog karaktera, ali ove godine to najviše dolazi do izražaja i posvećujemo ga ugroženima u poplavljenim područjima." - izjavio je Danko Krajšić, koordinator turnira

Organizovanjem akcije prikupljanja novčane i materijalne pomoći za poplavama ugrožena lica, koja će se sprovoditi u saradnji sa Crvenim krstom, ove godine turnir će imati humanitarni karakter usmeren za poplavljena područja. Pored ovog, u saradnji sa Udruženjem "Anima" iz Subotice, u centru grada će biti postavljen i štand koji će primati donacije za humano društvo iz Obrenovca.

Pored novčanih donacija ekipi Crvenog krsta građani mogu da donesu sredstva za ličnu higijenu i dezinfekiciju. Što se tiče donacija za društvo za zaštitu životinja iz Obrenovca organizator je zamolio da to bude pre svega hrana, od granula pa sve do drugih konzerviranih hrana za pse.

Turnir se igra u subotu i nedelju od 9 do 21 čas, prvi dan takmičiće se devojčice, a drugi dan dečaci.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Belial Odgovori
Dali cete posle turnira obrisati one linije sto ruze centar?
ftreso Odgovori
Bracvo
mia Odgovori
Stalno prebacuju termin streetballa.A sad su stavili kad je krizmanje u gradu-blgdana Duhova.Za krizmanje se djeca spremaju 8 godina, pa onda nece moci nastupati na streetballu.Steta sto organizatori nisu za to imali sluha...
KALIMERO Odgovori
Poštovani g-dine Krajšiću,
ovde imate u komentarima a i ja se pridružujem s obzirom da je veliki hrišćanski svetac Duhovi koji se ove godine slave zajedno pravoslavci i katolici,trebali ste imati sluha kad ste se dogovarali o
novom datumu ,ali šta je tu je.
Ja prvenstveno šaljem Vama apel da rešite problem toaleta jer deca ogromne pare daju u "Meku"
da bi samo otišli na WC jer ih drugačije ne pustaju(moraju nešto kupiti).Ako se može organizovati za koncerte pokretni toaleti,s obzirom da nije malo para kotizacija,možete rešiti i za ovu priliku.
Ja sam Subotičanka,nama domaćima nije problem ali za decu-goste treba naći rešenje.
Treba skrenuti pažnju i trenerima grupa da imaju u blizini markete gde mogu daleko jeftinije da plate piće ,jer deca puno potroše na piće.
Svake godine je problem kod organizacije što se ne istakne raspored takmičenja kako bi deca znala kada su na redosledu i da bi imali vremena da sebi kupe nešto za jelo i piće ukoliko nisu dovoljno poneli sa sobom.
Hvala na razumevanju i nadam se da će urednik sajta objaviti ovaj apel.
Unapred hvala!
acosfull Odgovori
@Kalimero svaka cast za ovaj apel,apsolutno podrzavam
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.