Komentara: 7
Pregleda: 6668
Foto

Novi standardi za privatno obezbeđenje

23.10.2017. u 15:54h
Izvor: Subotica.com
Povodom uvođenja novog standardna u sektoru privatnog obezbeđenja, danas se u Regionalnoj privrednoj komori Subotica održala konstruktivna sednica novoosnovane Sekcije za privatno obezbeđenje.
Novi standardi za privatno obezbeđenje

Udruženje za privatno obezbeđenje Privredne komore Srbije donelo je odluku da se Regionalnim komorama na teritoriji naše zemlje formiraju Sekcije za privatno obezbeđenje, s ciljem da se poboljšaju uslovi poslovanja, kao i da se decentralizuju aktivnosti u ovoj oblasti. Do sada su posebne Sekcije osnovanje u Nišu, Kruševcu, Leskovcu i Novom Sadu, a od danas i u našem gradu.

- Cilj današnje Sekcije je da, posle godinu dana primene Zakona o privatnom obezbeđenju, okupimo sve firme koje su licencirane, kao i kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova koji su vezani za našu delatnost, kako bismo sagledali rezultate primene zakona i videli da li je u narednom periodu potrebno pokrenuti inicijativu za promenu zakonskih propisa, pravilnika i ostalih odredbi koje se tiču našeg poslovanja - rekao je Đorđe Vučinić, zamenik sekretara Udruženja za privatno obezbeđenje PKS.

Novi standardi za privatno obezbeđenje

Jedna od tema, koja je danas prezentovana na konstruktivnoj sednici, odnosila se i na uvođenje novog standarda, koji se tiče izrade procene rizika u pružanju ove usluge. Prema rečima Ksenije Stojičić, iz Instituta za standardizaciju Srbije, standard je donesen na osnovu znanja i iskustva naših stručnjaka iz ove oblasti.

- Institut za standardizaciju Srbije ima ulogu da prvenstveno donosi evropske i međunarodne standarde i time omogući da se smanje barijere u trgovini i pružanju usluga. Međutim, ponekad se dešava da neki standard bude donesen samo na nacionalnom nivou, a to je upravo ovaj, originalan standard, koji će se primenjivati samo na našem terenu - poručila je Stojičić.

Novi standardi za privatno obezbeđenje

Dragiša Jovanović, iz Udruženja za privatno obezbeđenje PKS, učestvovao je u obe radne grupe pri izradi novog standarda, a takođe je bio i predsednik komisije koja ga je usvojila.

- Svako obezbeđenje počinje procenom rizika, te je potrebno samo napraviti razliku između raznih vrsta procena koje postoje kod nas na terenu. Konkretno, ovde je u pitanju procena, koja je na neki način krovna, a to je procena rizika o zaštiti lica, imovine i poslovanja. Cilj je da novi standardi, uz pomoć zakonodavstva, pojednostave i poboljšaju uslove poslovanja, jer nam oni omogućuju da napravimo selekciju na tržištu u kvalitetu - objasnio je Jovanović. 

Osim ovih, Udruženje za privatno obezbeđenje PKS donelo je odluku i o formiranju drugih Sekcija, pre svega onih koje se odnose na upravljanje profesionalnih upravnika zgrada i firmi koje pružaju ovaj tip usluga.

Izvor: Subotica.com
Konstitutivna sednica Sekcije za privatno obezbeđenje Konstitutivna sednica Sekcije za privatno obezbeđenje Konstitutivna sednica Sekcije za privatno obezbeđenje Konstitutivna sednica Sekcije za privatno obezbeđenje Konstitutivna sednica Sekcije za privatno obezbeđenje Konstitutivna sednica Sekcije za privatno obezbeđenje Konstitutivna sednica Sekcije za privatno obezbeđenje Konstitutivna sednica Sekcije za privatno obezbeđenje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6668

Povezana vest

Povezane teme

regionalna privredna komora

obezbeđenje

privatno obezbeđenje

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.