• Pregleda: 2349

Novi sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta

Novi sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta

Privreda regiona severa Bačke i Potisja ima znatno dinamičnije tokove i povoljnije trendove u odnosu na ostatak Srbije, ocenio je u Subotici predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin. On je prisustvovao sednici Upravnog odbora Regionalne privredne komore Subotica, gde je upoznat sa privrednim rezultatima ostvarenim u 2011. godini, nakon čega je prisustvovao i potpisivanju sporazuma o saradnji između Ekonomskog fakulteta i Regionalne privredne komore Subotica.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, nakon što su mu prezentovani privredni rezultati ostvareni u protekloj godini regionu koji pokriva Regionalna privredna komora Subotica, ocenio je da privredne regiona ima dinamičnije i povoljnije trendova u odnosu na ostatak Srbije. Bugarin je sa privrednicima analizirao i svakodnevne probleme sa kojima se susreću, posebno naglasivši nestabionost kursa dinara, zaduženost i inflaciju kao otežavajući faktor poslovanja.

Nakon sednice Upravnog odbora Regionalne privredne komore Subotica, potpisan je i protokol o saradnji između Regionalne privredne komore Subotica i Ekonomskog fakulteta Subotica kojim će saradnja ove dve institucije biti podignuta na viši nivo. Studenti će tako steći mogućnost prakse u komori, podršku u izradi seminarskih, završnih, diplomskih i master radova i sličnih aktivnosti.

Ovo je samo jedan u nizu sporazuma koji su potpisani u poslednje vreme između Ekonomskog fakulteta i privrednika i institucija u Vojvodini Srbiji i regionu. Prvi takav sporazum potpisan je prošle godine sa Privrednom komorom Vojvodine.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
Zoran Odgovori
Ova dvojica sa slike bi trebalo da da drze predavanje kako preziveti sva ova cudna vremena iza nas,pogotovo Vunjak on ziv i zdrav a na Panoniji glavni trg nosi njegovo ime.Nek mi neko navede zemlju u svetu gde je ovo moguce. A brkati nam daje savete u zadnjih dvadeset i kusur godina kako da privredjujemo.Ovo da se desi u Africi bili bi mi smasno.
ledenjak Odgovori
Mogli bi napraviti i sporazum da ne gule već toliko te jadne studente Ja neznam ni jedan fakutet u ovoj državi da toliko naplaćuje studentima za sve i svašta Mogu donekle da shvatim da naplaćuju onima koji nisu na buđžetu ali ove koji su redovni ubiše raznim haračima Što je još gore studenti ni ne smeju da se bune jer zna se šta ih čeka
Ambidekster Odgovori
Kako nije sramota ovog Vunjaka da se pojavljuje u javnosti?
Kad sam ja studirao, nije se udostojio ni da se pojavi na predavanju, stalno je slao svoje asistente da drze predavanje, pod izgovorom da je previse zauzet u Vojvodjanskoj banci, gde je bio direktor. Kako je moguce to u ovoj drzavi da ljudi rade na vise funkcija i da dobijaju tolike plate a da nista ne rade ili bolje reci SVE UPROPASTE?
N Odgovori
Dekan ekonomskog fakulteta u Subotici,g.Vinjak i predsednik PK Subotica,g.Brko sklopili sporazum,a subotička privreda na najnižim granama,u goroj situaciji već ne može biti.
Uzalud su znači ova dva "istaknuta" lika,na čelu tako značajnih institucija, sklopili sporazum u nadi valjda da će tako biti pametniji i efikasniji,od toga ništa.Dosta su dugo vremena pokušavali da nešto vrede.U penziju snjima,samo ne daj bože da pomere granicu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.