Komentara: 18
Pregleda: 5014

Novi spomenik "Ptica slomljenih krila" do kraja meseca

13.10.2014. u 12:34h
Izvor: RTV
Predsednik pokrajinskog parlamenta i lider Saveza Vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor zadovoljan je što će spomenik "Ptica slomljenih krila" uskoro biti vraćen na mesto, ali je istovremeno zabrinut zbog toga što policija godinu dana ne može da pronađe kradljivca spomenika.
Novi spomenik "Ptica slomljenih krila" do kraja meseca

Novi spomenik biće izliven naredne nedelje, a njegovo postavljanje na mesto odakle je pre godinu dana ukraden biće završeno do kraja meseca, najavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Lider Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da je zadovoljan što će se ovogodišnji komemorativni skup posvećen nevino nastradalim žrtvama iz 1944. i 1945. godine održati sa već postavljenim spomenikom, ali je izrazio zabrinutost zbog toga što policija ni godinu dana nakon krađe nije pronašla počinioca.

Pastor je u subotu prisustvovao naučnoj konferenciji koja je bila posvećena zločinima nad Mađarima u Vojvodini pre 70 godina.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 5014

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

spomenik ptica slomljenih krila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.