Komentara: 3
Pregleda: 2423
Foto

Novi prozori na fiskulturnoj sali i video nadzor u osnovnoj školi u Čantaviru

26.01.2023. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
U OŠ "Janoš Hunjadi" u Čantaviru zamenjeni su svi prozori i vrata na fiskulturnoj sali, postavljen je video nadzor u objektu u kom su smešteni niži razredi i izrađena je projektno - tehnička dokumentacija za hidrantsku mrežu. Ove investicije realizovane su zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.
Novi prozori na fiskulturnoj sali i video nadzor u osnovnoj školi u Čantaviru

Za zamenu prozora na fiskulturnoj sali ove škole iz prošlogodišnjeg budžeta APV opredeljena su sredstva u visini od 4,5 miliona dinara

- Prozori su zamenjeni u okviru prve faze rekonstrukcije fiskulturne sale, koja je sada svetlija i bezbednija. Druga faza podrazumeva renoviranje toaleta u svlačionicama i parketa u sali - objašnjava predsednik Skupštine grada i narodni poslanik, Balint PastorLjudi često pitaju zbog čega se sve radiu fazama. Razlog je taj što u Vojvodini ima 45 lokalnih samouprava, a Pokrajinski sekretarijat želi da pomogne što većem broju gradova i opština.

Novi prozori na fiskulturnoj sali i video nadzor u osnovnoj školi u ČantaviruPrethodne godine ovaj sekretarijat izdvojio je ukupno 660 hiljada dinara za još dva projekta u OŠ "Janoš Hunjadi" u Čantaviru.

Ugrađen je sistem za video nadzor u školskom objektu u kom su smešteni đaci nižih razreda i urađena je projektna dokumentacija hidrantske mreže za glavnu školsku zgradu, kao i za isturena odeljenja u Višnjevcu i Bačkom Dušanovu - rekao je Gabor Sabo, direktor ove škole koju pohađa 500 đaka. 

Novi prozori na fiskulturnoj sali i video nadzor u osnovnoj školi u Čantaviru

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice sve konkurse raspisaće do kraja narednog meseca. Samo za adaptaciju, sanaciju i rekonstrukciju školskih objekata u Vojvodini iz pokrajinskog budžeta je opredeljeno 175 miliona dinara.

Ovo u prvi mah možda zvuči kao veliki iznos, ali treba imati u vidu da u Vojvodini ima oko 550 škola i mi moramo da brinemo o svim tim obrazovno - vaspitnim ustanovama. Osim ovog, imaćemo i konkurs za izradu projektno - tehničke dokumentacije. Pošto smo svedoci čestih slučajeva vršnjačkog nasilja, ove godine imaćemo jedan konkurs kojim ćemo probati da utičemo na svest nastavnika, učenika i roditelja kako bismo predupredili takve slučajeve - najavio je Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje. 

Novi prozori na fiskulturnoj sali i video nadzor u osnovnoj školi u Čantaviru

Izvor: Subotica.com
Obilazak fiskulturne sale u OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru povodom nedavnih investicija Obilazak fiskulturne sale u OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru povodom nedavnih investicija Obilazak fiskulturne sale u OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru povodom nedavnih investicija Obilazak fiskulturne sale u OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru povodom nedavnih investicija Obilazak fiskulturne sale u OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru povodom nedavnih investicija Obilazak fiskulturne sale u OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru povodom nedavnih investicija Obilazak fiskulturne sale u OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru povodom nedavnih investicija Obilazak fiskulturne sale u OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru povodom nedavnih investicija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2423
Povezane teme

Čantavir

pastor balint

oš Janoš Hunjadi

predsednik skupštine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.