Komentara: 5
Pregleda: 3665
Foto

Novi protivpožarni sistem u "Toplani"

22.09.2017. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
U JKP „Subotička toplana“ danas je održana demonstracija novog protivpožarnog sistema, u kojoj su učestvovali zaposleni, osposobljeni za rukovanje stabilnim sistemom zaštite u slučaju požara.
Novi protivpožarni sistem u "Toplani"

Ovo je, po rečima glavnog inženjera Ivane Pavlović, najsavremeniji sistem protivpožarne zaštite, koji se po prvi put  primenjuje u našoj zemlji.

- “Toplana“ ima obavezu posedovanja alternativnog goriva, odnosno u slučaju problema sa isporukom gasa kao aleternativno gorivo koristimo mazut i zbog toga moramo da imamo protivpožarni sistem određenih karakteristika. Stari sistem je u upotrebi od sedamdesetih godina i sada smo pristupili rekonstrukciji sistema, kojom smo ostvarili nekoliko unapređenja – objašnjava Ivana Pavlović. - Kao sredstvo za gašenje do sada se koristila staro penilo, poznatije kao tutogen, koji odavno nije po evropskim merilima. Zato smo prešli na penilo za gašenje požara po najnovijim evropskim merili i primenjuje se najsavremenija tehnologija. Unapređenja su i u poljima ekologije, bezbednosti i zdravlja na radu, sistem za gašenje je na dugme koji hladi mazutni rezervoar. Radnici su prošli obuku kako bi spremno rukovali sistemom ukoliko bude potrebe.

Novi protivpožarni sistem u "Toplani"

„Toplana“ završava remont postrojenja i spremno čeka početak grejne sezone, koja se prema planovima očekuje već za tri nedelje.

- Kao i svake godine izvršen je generalni remont, sledeće nedelje, tačnije u četvrtak, počinju hladne probe, a kada se steknu vremenski uslovi, počeće i tople probe – najavljuje direktor Dervo Ahmetović.

Novi protivpožarni sistem u "Toplani"

Izvor: Subotica.com
Demonstracija protivpožarnog sistema Demonstracija protivpožarnog sistema Demonstracija protivpožarnog sistema Demonstracija protivpožarnog sistema Demonstracija protivpožarnog sistema Demonstracija protivpožarnog sistema Demonstracija protivpožarnog sistema Demonstracija protivpožarnog sistema
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3665
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

gradska toplana

dervo ahmetović

protivpožarna zaštita

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.