Komentara: 27
Pregleda: 24836

Novi (polovni) autobusi, stara cena karte

07.09.2016. u 14:59h
Izvor: RTV
Subotičane u gradskom i prigradskom prevozu od nedavno prevoze novi nemački autobusi. Uslovno rečeno novi, pošto se radi o polovnim autobusima iz uvoza, kojima je donekle podmlađen vozni park Suboticatransa, čija je trenutna starost oko 15 godina. Osim ove, još jedna dobra vest za korisnike javnog prevoza u Subotici - cena karte ostaje nepromenjena.
Novi (polovni) autobusi, stara cena karte

Po prvi put u subotičkom gradskom saobraćaju nalazi se niskopodni zglobni autobus. Nakon što su prošle godine nabavljena četiri polovna MAN-a, flota subotičkog javnog prevoznika osvežena je sa ovim i još tri polovna autobusa iste marke iz uvoza, kupljena za 33 miliona dinara.

"Putnici pre svega dobijaju na komforu. Autobus u kome se trenutno nalazimo je prvi niskopodni zglobni autobus u gradskom saobraćaju Subotice. Mi bi voleli da to postane standard", kaže za Radio-televiziju Vojvodine Milan Vasović, pomoćnik direktora JP Suboticatrans.

Novi (polovni) autobusi, stara cena karte

Autobusi su stari desetak godina. Osim zglobnog, nabavljen je i prigradski, zatim međugradski, kao i autobus namenjen kako prigradskoj, tako i međugradskoj vožnji, sa tri osovine, namenjen većem broju putnika.

"Naravno da je najbolje kupovati nove autobuse, ali pošto na puno mesta škripi, a nama treba odjednom desetak komada, morali smo da kupujemo polovne", smatra direktor ovog preduzeća Aleksandar Aleksić.

Novi (polovni) autobusi, stara cena karte

Novi (polovni) autobusi, stara cena karte

Ova ulaganja putnici neće osetiti na ceni karte, koja će i dalje koštati 60 dinara, ako se plaća elektronski, odnosno 90 kod vozača.

"Ukoliko ne dođe do nekog većeg povećanja cena nafte, mi mislimo da će i u narednih godinu dana cena ostati ista", dodaje Aleksić.

Nabavkom ovih biće zamenjeni i po više od 20 godina stari autobusi, a planirana je nabavka još četiri polovna vozila u narednom periodu. Time će se završiti prva faza obnove voznog parka Suboticatransa, nakon čega se, ukoliko lokalna samouprava nastavi da redovno izmiruje svoje obaveze prema ovom preduzeću, planira nabavka novih, Ikarbusovih vozila, domaće proizvodnje.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 24836

Povezana vest

Povezane teme

Suboticatrans

autobus

nabavka autobusa

autobuska karta

novi autobusi

autobuske karte

javni prevoz

autobuske linije

saobraćanje autobusa

autobuski prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.