Komentara: 0
Pregleda: 1926

Novi mađarski i Novi švedski film na Festivalu evropskog filma Palić

09.07.2012. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Tokom 19. Festivala evropskog filma Palić koji se održava od 14.-20. Jula biće prikazano više od 80 filmova u okviru 9 filmskih selekcija. Programi Novi mađarski film i Novi švedski film koji počinju 15.jula, će posetiocieFestivala upoznati sa novinama u ove dve evropske kinematografije.
Novi mađarski i Novi švedski film na Festivalu evropskog filma Palić

U okviru selekcije Novi mađarski film biće prikazano 7 fimova iz pretprošle i prošle godine. Radi se o filmovima: „Ispit“ , „Zver“, „Letnja ulica, krajnja stanica“, „Ples do smrti devojke“, „Povratak“, „Čovekova tragedija“ i „Vrata“ Ištvana Saboa, kojim se ova selekcija završava.

Program „Novi švedski film“ upoznaće ljubitelje filma sa jednom od najvećih i najbogatijih evropskih kinematografija. Program se realizuje u saradnji sa Švedskim filmskim instituom, a biće prikazano 6 filmova i dva kratka filma: „Las palmas“, „Avalon“, „Zbog noći“, „Mis Kiki“, „Sebe“, „Iza plavog neba“, „Između dve vatre“ i „Izvan“.

Programi Novi mađarski film i Novi švedski film se prikazuju od 15.-20-jula u bioskopu Eurocinema na Otvorenom univerzitetu. Projekcije za Novi švedski film počinju u 16 časova, a za Novi mađarski film u 18 časova. Ulaz na oba programa je besplatan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1926
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.