Komentara: 5
Pregleda: 4121

Novi kolovoz i vodovodna mreža za meštane Hrastove ulici

25.06.2020. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
Hrastova ulica u Željezničkom naselju (Katastarska opšina "Novi grad") dobiće novi kolovoz i rekonstruisanu vodovodnu mrežu koja će se izmestiti sa postojeće trase, sudeći prema javnoj nabavci koja je okončana potpisivanjem ugovora sa subotičkim izvođačima "Vojput" i "ZKHT Akva projekt", u vrednosti od 11,4 miliona dinara.
Novi kolovoz i vodovodna mreža za meštane Hrastove ulici

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, najpre je potrebna izrada tehničke dokumentacije, odnosno idejnog projekta i projekta za izvođenje radova na izgradnji i izmeštanju javnog vodovoda u Hrastovoj ulici, da bi potom usledila izgradnja kolovoza, postavljanje ivičnjaka, slivnika, šahta, te adekvatne saobraćajne signalizacije.

Predviđeno je da se postojeći javni vodovod rekonstruiše od raskrsnice sa Pavlovačkom ulicom do raskrsnice sa Dedinjskom ulicom, tako da se izmesti sa trase novoplanirane putne konstrukcije, a takođe se planira i rekonstrukcija postojećih 18 kućnih priključaka kojima se građani snabdevaju pijaćom vodom iz ovog voda.

Rekonstruisani javni vodovod prespojiće se na postojeću mrežu na mestima ukrštanja Pavlovačke i Hrastove ulice i na dva mesta na raskrsnici Dedinjske i Hrastove ulice, van novoplaniranog kolovoza, a u toku radova distribucija vode će se odvijati bez zastoja, dok će prespajanje priključaka izvoditi sa minimalnim zastojem vodosnabdevanja građana.

Izabrani izvođači radova imaju rok od 90 dana od potpisivanja ugovora za izradu tehničke dokumentacije, koliko će imati i za završetak radova, od dana uvođenja u posao.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4121
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

uvođenje kanalizacije i vodovoda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.