• Pregleda: 7186

Novi ilegalci prešli srpsko-mađarsku granicu

Novi ilegalci prešli srpsko-mađarsku granicu

U mađarskoj pograničnoj županiji Bač-Kiškun pokrenuti su postupci protiv 13 osoba, koje su tokom vikenda ilegalno prešle srpsko-mađarsku granicu, objavila je agencija MTI.

Pogranična policija je kod mađarskog mesta Tompa juče legitimisala jednog 27-godišnjeg muškarca sa Kosova i tom prilikom je ustanovljeno da se on ilegalno nalazi u pomenutoj županiji.

U subotu, takođe kod Tompe na graničnom prelazu se pojavila žena stara 34 godine sa srpskim pasošem sa namerom da nastavi put prema Srbiji. Prilikom pregleda pasoša, u dokumentu su otkriveni lažni nemački pečati, pa je pokrenut postupak zbog falsifikovanja dokumenata i bespravnog boravka na teritoriji zemlje.

Mađarska policija je sa granice u subotu vratila šest državljana Srbije i dva državljana Crne Gore u Srbiju zbog dužeg boravka u zemljama Evropske unije od dozvoljenog, navodi agencija MTI.

Izvor: RTV

povezane teme

1
Vesna Odgovori
Samo da prokomentarisem. Mene su licno vratili sa madjarske granice uz pismeno obrazlozenje da imam lazni pecat sa frankfurtskog aerodroma-sto uopste nije tacno i sto cu naravno sudski i dokazati. Ne mogu da verujem da mogu da se usude da tako nesto i pismeno napisu a da prethodno ne provere. Zamislite, vracala sam se iz Frankfurta avionom, 11. septembra, kada je bila nevidjeno jaka kontrola, zbog godisnjice kada je Bin Laden srusio zgrade u Americi, i prosla pored tolike kontrole da mi ne stave original pecat nego stavila falsifikat. A zasto bih to uradila ne znam. To mi je bilo jedino putovanje do Frankfurta i nazad za Beograd. I intelektualci i strucnjaci madjari konstatovali da imam falsifikovan pecat. Imam 50 godina, nikad krivicno gonjena ni kaznjavana. Cak ni za prekrsaj u saobracaju. Sad me stavili na interpolovu poternicu i u pasos mi stavili zabranu putovanja u zemlje EU, 2 godine. Kad sam prikupljala dokaze svi su se smejali. Jednostavno ne mogu da veruju. Smesno i strasno. Nadam se da u buduce skloniti strcnjake koji su napravili gresku.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.