Komentara: 15
Pregleda: 8288

Novčana podrška budućim majkama nastavlja se i u 2018. godini

26.01.2018. u 18:35h
Izvor: Subotica.com
U okviru podrške porodici i brige za natalitet, Grad Subotica je u budžetu za 2018. godinu predvideo isti nivo davanja u odnosu na prošlu godinu.
Novčana podrška budućim majkama nastavlja se i u 2018. godini

Odlukom Gradskog veća utvrđen je nominalni iznos jednokratne novčane pomoći za trudnice i nominalni iznos za roditeljski dodatak za prvo dete za 2018. godinu, te će tako korisnice i ove godine dobijati jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 15 hiljada dinara, dok će na ime roditeljskog dodatka za prvorođeno dete biti izdvajano po 10 hiljada dinara.

- Ukupna sredstva planirana za jednokratnu novčanu pomoć za 2018. godinu iznose 20,9 miliona dinara, što je na istom nivou kao prošle godine. Za roditeljski dodatak u budžetu Grada Subotice planirana su sredstva u iznosu od 7,6 miliona dinara, što je takođe na nivou prošle godine - potvrdio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite.

Tokom prošle godine za jednokratnu novčanu pomoć za trudnice podneto je 1196 zahteva i svi su pozitivno rešeni, dok je godinu dana ranije, 2016. godine podneto 1111 zahteva. Za roditeljski dodatak za prvo dete tokom prošle godine podneto je 659 zahteva, a 2016. godine ukupno 520 zahteva.

- Svi podneti zahtevi pozitivno su rešeni, a tako će biti i ove godine. Sredstva za novčana davanja za trudnice i roditeljski dodatak za prvo dete za 2018. godinu planirana su na osnovu prošlogodišnjeg broja zahteva. Ako broj zahteva ove godine bude prevazišao sredstva koja smo planirali, obezbedićemo dodatna sredstva da bi svi zahtevi bili pozitivno rešeni, niko neće biti uskraćen - poručio je Đukanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 8288

Povezana vest

Povezane teme

Pronatalitetni fond Grada Subotice

naknada za trudnice

pomoć trudnicama

jednokratna pomoć trudnice

ilija đukanović

trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.