Komentara: 8
Pregleda: 11851

Nova zaplena narkotika, troje uhapšenih

05.07.2020. u 11:43h
Izvor: Subotica.com  / Policijska uprava Subotica
Subotička policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Nova zaplena narkotika, troje uhapšenih

U policijskom saopštenju se navodi da je prilikom kontrole vozila, kojim je upravljao V. B. (1978) iz Valjeva, a u kojem su se nalazili M. M. (1989) i M. M. (1993) iz Subotice, pronađena skrivena vreća sa 610 grama spida.

Postoji sumnja da su skrivenu drogu nameravali da prodaju na području Subotice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužiocu u Subotici.

"Spid" je ulični naziv za sintetičke droge na bazi amfetamina. Efekti uključuju smanjeni apetit, povećanu izdržljivost i energiju, povećani libido, hiperaktivnost i nesanicu. Organizam se pritom rapidno iscrpljuje. Kada se koristi u velikim dozama i intravenozno može dovesti i do predoziranja, do brze zavisnosti što je veliki rizik po zdravlje.

Prevelika doza može uzrokovati vrtoglavice, drhtanje, uznemirenost, paniku, bolove u grudima i ubrzan rad srca. Posledica može biti potpuni telesni i psihički kolaps. Xronično trovanje može izazvati paranoidne ideje i halucinacije. U mozgu stvara zavisnost i oslobađa ga od bilo kakvih ograda.

Spoljašnji znakovi su širenje zenica, nesanica, proliv, drhtanje, promene u ponašanju, izrazita euforija i naglo mršavljenje. Najpoznatiji amfetamini su „dizalica” (engl. upper), „spid” (engl. speed) i ekstazi (engl. exstasy).

Izvor: Subotica.com / Policijska uprava Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 11851
Povezane teme

zaplena narkotika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.