Komentara: 3
Pregleda: 3615

Nova ubedljiva pobeda ŽFK "Spartak"

01.09.2013. u 23:19h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka dočekale su poslepodne na Gradskom stadionu ekipu iz Požarevca i u dva rezultatski sasvim različita poluvremena videli smo ukupno 9 golova i jedan neiskorišćen penal - sve to za Subotičanke. Prvo poluvreme je donelo "tek" tri gola u mreži protivnica, dok je drugo bilo mnogo efikasnije i malo je falilo da na kraju bude bude jubilarnih 10.
Nova ubedljiva pobeda ŽFK "Spartak"

Po relativno prijatnom vremenu Subotičanke su ugostile ekipu iz donjeg dela tabele Super lige za žene (2 poraza u 2 kola) i apsolutno očekivano osvojile nova tri boda u sezoni koja posle jučerašnjeg remija glavnog konkurenta Mašinca znače i zauzimanje vrha tabele posle 3 kola.

Na Gradskom stadionu pred oko 100 gledalca igračice ŽFK "Spartak" su još jednom demonstrirali ofanzivnu i vrlo efikasnu partiju u kojoj je jedan gol falio da bude jubilarnih 10 u mreži protivnica. Prvo poluvreme je donelo 3 gola, od kojih je prvi postignut u ranoj fazi utakmice (M. Nikolić '10 minut), zatim je usledio promašeni (odbranjeni) penal za Spartak, ali nedugo zatim povećanje golgeterskog salda sa dva precizna šuta Nahi Estelle ('21 i '34 minut).

U nastavku novu seriju golova otvorila je Damjanovićeva ('53), zatim su gošće nespretnom reakcijom dodale još jedan gol na konto Spartaka, da bi se do kraja još četiri igračice upisale u strelce - Ilić u '74 posle odličnog solo prodora, veštih driblinga i slaloma od sredine terena, zatim prelep gol iz slobodnog udarca kapitena Slović ('79 min), ali i dve nove igračice  koje su ušle na poluvremenu Marenić ('82) i Živković ('88).

Požarevljanke su igrale prilično zatvoreno i 3/4 utakmice nisu pokazivale ambicije da ozbiljnije ugroze Spartakovu poslednju liniju pa se tako beleži prvi šut na gol, i to prilično ozbiljan, tek u poslednjoj četvrtini utakmice.

Nova ubedljiva pobeda ŽFK "Spartak"

Posvećene odbrani svog gola

Fudbalerke Spartaka tokom meča imale su još nekoliko izglednih šansi koje su nažalost ostale neiskorišćene, pa tako uz onaj promašeni penal ostalo je na konačnih 9:0. Na poluvremenu stručni štab Subotičanki izvršio je 4 izmene i ukazao šansu drugim igračicama koje su se zahvalile na ukazanom poverenju sa golovima.

ŽFK "SPARTAK" – ŽFK "POŽAREVAC" 9:0 (3:0)

Za ŽFK "Spartak" nastupile su: Gardijan, Ilić, T. Krstić (Radanović '46), Savanović, Slović, Nahi Estelle (Malešević '46), F. Meffemetou (Živković '46), N’Rehy Ines (Marenić '46), M. Nikolić (N. Nikolić '46), Damjanović, Čubrilo.

Za ŽFK "Požarevac" nastupile su: Mijailović, Virijević, Mitrović, Srdić (Žikić '66), Đuričić, Cvijić, Starčević, Jevremović (Ilić '53), Đalović, Vuković, Cako.

Dan ranije bodove su podelili glavni konkurent za titulu Mašinac i Napredak, pa su se tako Subotičanke osamostalile u vrhu tabele sa 2 boda prednosti u odnosu na najbližeg. U narednom kolu sastaju se kruševački Napredak i LASK Crvena zvezda, dok će Spartak gostovati upravo Mašincu u Nišu.

Vajda Orsolya iz Kanjiže, novo pojačanje ŽFK "Spartak"

Nova ubedljiva pobeda ŽFK "Spartak"

Vajda Orsolya, novi član ŽFK "Spartak"

Poslednjeg dana prelaznog roka šampionkama Srbije priključila se talentovana igračica Vajda Orsolya. Rođena 1997. godine u Kanjiži, fudbal trenira od svoje šeste godine, a nastupala je za muške timove FK "Kanjiža" i FK "Potisje". Klub iz kojeg Vajda dolazi je ŽFK „Metalmanija“ iz Kanjiže. Član je U-17 i U-19 reprezentacije Srbije od 20013 godine.

Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK Spartak izražava veliko zadovoljstvo dolaskom Vajde Orsolye, s obzirom da se radi o veoma talentovanoj igračici pred kojom je lepa budućnost.

Izvor: Subotica.com
Fudbal (Ž): Spartak - Požarevac Fudbal (Ž): Spartak - Požarevac Fudbal (Ž): Spartak - Požarevac Fudbal (Ž): Spartak - Požarevac Fudbal (Ž): Spartak - Požarevac Fudbal (Ž): Spartak - Požarevac Fudbal (Ž): Spartak - Požarevac Fudbal (Ž): Spartak - Požarevac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3615
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.