Komentara: 20
Pregleda: 5000

Nova stranka: Politička "farma" u Subotici

25.07.2013. u 00:05h
Saopštenje Nove stranke prenosimo u celosti.
Nova stranka: Politička "farma" u Subotici

Postoji li potreba da se razmišlja o odgovornosti odbornika u gradskoj skupštini prema građanima, tj. onima koji su ih izabrali na izborima? Očigledno je da postoji.

Građani Subotice i mi smo svedoci da je odgovornost na najnižem stepenu. Za koga da glasaju građani koji su do juče birali stranke koje su otvoreno bile protiv ulaska Srbije u Evropu, a danas se masovno priključuju vodećoj stranci koja se tobož deklariše kao proevropska? Ni pola mandata nisu izdržali iako su dobili deo "kolača".

Pohlepa i gramzivost su i ovaj put bile jače od ideologije, pošto je (možemo slobodno konstatovati) sada već endemska politička prostitucija nadvladala moralnu i etičku odgovornost koju bi svaki političar morao imati, bar u minimalnoj meri.

Interesne grupe koje vode grad (među kojima su i oni pojedinci protiv kojih su podnete krivične prijave), nastavljaju sa svojim ustaljenim „poslovima“. U iščekivanju smo 13. sednice Skupštine grada u utorak, 30. jula, kada bi mogle pasti maske i kada bi se mogli saznati novi-stari učesnici političke „Farme“ u Subotici.

Da li ćemo biti svedoci najgore, mučke koalicije? Da li je ovo potpuni mrak nad toliko tmurnim političkim (demokratskim) subotičkim nebom i uspon dojučerašnjih najglasnijih antievropskih (anticivilizacijskih) snaga.

Svaki Subotičanin ima demokratsko i građansko pravo da ne bude izigran i obmanut. Nažalost, kako stvari stoje, desiće se sasvim suprotno. Da li se sadašnji predstavnici građana u lokalnom parlamentu ponašaju odgovorno? Zasigurno ne!

# Kraj saopštenja

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 5000

Povezana vest

Povezane teme

nova stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.