Komentara: 16
Pregleda: 4415
Foto

Nova sportska oprema stigla u tri kluba nižeg ranga

19.10.2023. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klubovi „Mala Bosna 2015“ iz Male Bosne, „Lokomotiva“ iz Subotice i „Preporod“ iz Novog Žednika dobili su danas pakete sportske opreme i lopte, dar Fudbalskog saveza Srbije.
Nova sportska oprema stigla u tri kluba nižeg ranga

Donaciju koju čini komplet dresova za prvi tim i pet novih fudbalskih lopti, fudbalerima je uručio Branislav Nedimović, potpredsednik FSS.

Gest krovne fudbalske organizacije u našoj zemlji pozdravio je gradonačelnik Stevan Bakić, ističući da se u ovim klubovima veliki akcenat stavlja na mlađe selekcije, čiji fudbaleri pretenduju da jednog dana budu fudblaske zvezde.

Nova sportska oprema stigla u tri kluba nižeg ranga

- Primera radi, FK “Preporod” ima 80 članova od kojih je  60 najmlađih. Lokalna samouprava podržava sve aktivnosti njenih kubova a u okviru Sportskog saveza Subotice funkcioniše 150 klubova i sportskih organizacija i to s pravom Subotici daje epitet “Grad sporta” – istakao je gradonačelnik Bakić, podsećajući da će naš grad dogodine biti “Evropski grad sporta”. – Tako da će 7. decembra, subotička sportska delegacija sa ponosom u Evropski parlament u Briselu uneti zastavu Srbije. Lokalna samouprava će i u narednom period činiti sve da što više uloži u sportsku infrastrukturu grada i da veliku podršku sportistima.

Nova sportska oprema stigla u tri kluba nižeg ranga

Za FK “Preporod”  iz Novog Žednika  donacija je značajna  ne samo za 20 prvotimaca, već i za čitav klub, kako u materijalnom smislu, tako i kao podsticaj i podrška.,

- Ovo će sigurno pomoći u daljem radu kluba, ali je jedan podstrek, znak da neko misli na nas, da možemo da se nadamo pomoći. Osim ove garniture, dogovoreno je da ćemo dobiti još jedan komplet dresova za naše pionire koji trenutno igraju u starim dresovima, a to je u nekom drugom smislu možda i najvažnije za nas, jer je trenutno akcenat u klubu rad sa mlađim kategorijama – kaže Nemanja Prole, koordinator FK „Preporod“. – To nije lak posao, naročito u seoskim sredinama. Pre šest godina počeli smo od same nule, sa namerom da decu na selu animiramo da se bave sportom. Danas smo došli do toga da imamo četiri mlađe selekcije, od kojih se tri takmiče u svojim rangovima. Imamo i razvojnu grupu u kojoj su deca koja nemaju ligu za takmičenje, ali treniraju sa nama.

Nova sportska oprema stigla u tri kluba nižeg ranga

Izvor: Subotica.com
Dodela sportske opreme FK "Preporod" iz Novog Žednika Dodela sportske opreme FK "Preporod" iz Novog Žednika Dodela sportske opreme FK "Preporod" iz Novog Žednika Dodela sportske opreme FK "Preporod" iz Novog Žednika Dodela sportske opreme FK "Preporod" iz Novog Žednika Dodela sportske opreme FK "Preporod" iz Novog Žednika Dodela sportske opreme FK "Preporod" iz Novog Žednika Dodela sportske opreme FK "Preporod" iz Novog Žednika
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 3 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 4415
Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.