• Pregleda: 3261

Nova pobeda Bačke 1901 i novi bod za fudbalere Palića

Danas je odigrano 10. kolo Srpske lige Vojvodina u kojem su fudbaleri Bačke 1901 na domaćem terenu zabeležili nova tri boda (2:0) protiv veoma mlade ekipe Novog Sada, dok su fudbaleri Palića vezali i četvrti uzastopni "remi". Meč između Palića i Banata završen je početnim rezultatom 0:0.
Nova pobeda Bačke 1901 i novi bod za fudbalere Palića

Bačka – Novi Sad  2:0  (2:0)
Strelci: 1:0 Koprivica 4. min i 2:0 Ušumović 26. min.

Početak utakmice i dva efektna pogotka nakon prekida obećavali su da će se utakmica završiti sa mnogo golova. Ipak, nije stvoreno mnogo prilika za postizanje pogodaka, pa su se gledaoci morali zadovoljiti sa ova dva.

Ekipa Novog Sada u veoma mladom i neiskusnom  sastavu pokazala je da je fizički spremna, ali potpuno neiskusna. Domaći fudbaleri znalački su posle dva postignuta gola imali posed lopte, i nisu ni jednog trenutka dozvoljavali iznenađenja.

Previše individualnih akcija donekle je poremetilo domaćina, pa je ovaj rezultat i potpuno realan u odnosu na stvarno stanje i igru na terenu. Za Bačku najvažnije je da su sa ova tri boda Subotičani čvrsto pohrlili u gornji deo tabele ulazeći sa više mira u jesenji deo prvenstva.

Sudija Marina Mašić iz Pančeva podelila je 5 žutih kartona, za igrače Bačke 1901 Radosavljeva i  Ivanovića, a sa druge strane za Patkovića, Cvijovića i Pjevića iz ekipe Novog Sada.

Za FK "Bačka 1901" nastupili su: Bilinović, Kolundžić (Obućina), Vujaklija, Svitić, Ušumović, Lazinica6.5, Ivanović (Grubor), Radosavljev, Mandić (Panić), Koprivica i Simović.

Za ekipu iz Novog Sada igrali su: Čavić, Bojović, Štefek, Patković, Cvijović, Žakula (Rađen), Suvajdžić (Pjević), Marković, Trifković (Tešić), Zorzić, Vujošević.

Za igrača utakmice proglašen je Miodrag Koprivica iz ekipe domaćih.

FK "Palić" od trećeg kola bez pobede (ukupno 1 pobeda, 5 nerešenih i 1 poraz)

Fudbaleri Palića posle poraza od Bačke u lokalnom derbiju (6. kolo) zaređali su 4 nerešena rezultata i tako se dobro pozicionirali u donjem delu tabele sa samo 8 osvojenih bodova iz 10 mečeva. Poslednji meč odigran dana protiv Banata u gsotima završen je najnepopularnijim rezultatom 0:0.

U narednom kolu fudbaleri Palića domaćini su ekipi Bačke iz Bačke Palanke, dok fudbaleri Bačke 1901 gostuju Radničkom iz Sremske Mitrovice.

Izvor: Subotica.com / Autor: Božidar Spajić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.