Komentara: 13
Pregleda: 6094

Nova otpuštanja u "Severu"?

26.09.2012. u 00:20h
Izvor: Radio Subotica
Prema informaciji do kojih je došlo Gradsko veće samostalnih sindikata u Subotici, u fabrici "Sever" na pomolu su nova otpuštanja.
Nova otpuštanja u "Severu"?

O tome su obavešteni od sindikalnih poverenika iz fabrike koji kažu da su rukovodioci sektora ponovo dobili zadatak da ocenjuju radnike. Ovo se dešavalo svaki put pre nego što su usledili otkazi.

U Gradskom veću sindikata tim povodom je održana vanredna sednica na kojoj je odlučeno da sindikat ovog puta neće podržati nikakav socijalni program, koji bi u slučaju otkaza rukovodstvo "Severa" moralo da ponudi radnicima.

Nezvanično se saznaje da u "Severu" i nemaju sredstva za isplatu otpremnina. Trenutno u "Severu" radi oko 430 radnika.

Predstavnici Udruženja gradjana "Solidarnost" pozvali su menadžment "ATB Severa" na javno suočavanje oko isplate neisplaćenih zarada od 1997. do 2002. godine. "Solidarnost" je zatražila od bivših radnika preduzeća koja su privatizovana na sumnjiv način da im dostave o tome sve podatke.  U četvrtak, 4. oktobra u podne biće organizovana protestna šetnja od glavnog trga do suda. Od suda se traži pravednost u sudjenju i ubrzavanje postupka koji traje 9 godina.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6094
Povezane teme

radnici Severa

Otkazi u Severu

atb sever

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.