Komentara: 131
Pregleda: 28234
Video

Nova mera - policijski čas počinje u petak popodne, traje do ponedeljka ujutro

08.04.2020. u 15:45h > 16:10
Izvor: Subotica.com
Policijski čas ovog vikenda trajaće od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutro, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije. Kako mediji prenose penzioneri će moći u prodavnice u petak ujutro od 4 do 7.
Nova mera - policijski čas počinje u petak popodne, traje do ponedeljka ujutro

Prošli vikend policijski čas je počeo u subotu u 13 časova i trajao do ponedeljka u 5 časova i to je prvi put da su se u Srbiji praktično vezala dva dana restriktivne mere. Tada su penzioneri mogli da kupuju u prodavnicama i apotekama u subotu od 4 do 7 ujutro.

Postojale su najave da bi ove mere produženja mogle da važe samo za Beograd i NIš, za prvu ruku, zato što su tamo najveća žarišta infekcije korona virusa, međutim ranije popodne pronela se informacija da će važiti za teritoriju cele Srbije. Informacija koja još uvek nije potvrđena, glasi da će od nove mere biti izuzeti poljoprivrednici na traktoru koji moraju da obavljaju svoj posao na polju.

Od početka epidemije u Srbiji, od kovida 19 preminuo 61 pacijent. Prema poslednjim informacijama, koronavirus je potvrđen kod još 247 osoba, pa je ukupan broj zaraženih 2.447. Među inficiranima je 260 zaposlenih u zdravstvenom sistemu. Epidemiolozi kažu da je dostignut maksimum i da u naredne dve nedelje treba sprovesti najrestriktivnije mere. Nema više lečenja kod kuće i svi pozitivni na virus moraju u bolnicu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 131
Pregleda: 28234

Povezana vest

Povezane teme

vanredno stanje

policijski čas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.