Komentara: 2
Pregleda: 2087
Foto

Nova laboratorija na Ekonomskom fakultetu, u planu i razvoj Centra izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima

17.03.2023. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Na Ekonomskom fakultetu u Subotici otvorena je laboratorija "Stjepan Han" koja će služiti za održavanje predavanja i vežbi u okviru nastavnih aktivnosti, a u planu je da u što kraćem roku ona izraste u Centar izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima. Laboratoriju, koja nosi ime začetnika razvoja Poslovne informatike na teritoriji bivše Jugoslavije, renovirala je i opremila Inspira grupa.
Nova laboratorija na Ekonomskom fakultetu, u planu i razvoj Centra izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima

Inspira grupa i Ekonomski fakultet prepoznali su rastući značaj profila produkt menadžera i potrebu Fakulteta da takve profile u budućnosti gradi.

-  Digitalizacija poslovnih procesa u svim delatnostima dovodi do toga da će sve kompanije morati da porade na automatizaciji i digitalizaciji, a da bi bile uspešnije u tome neophodni su im produkt menadžeri - ističe Branimir Gajić, direktor Inspira grupe - Otvaranjem ovog Centra, pre svega, poboljšavaju se uslovi rada i studiranja na našem Ekonomskom fakultetu, ostvaruje se čvršća saradnja sa privredom, prate se potrebe privrede kroz razvoj i promociju upravljanja softverskim proizvodima - objašnjava prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta. 

Nova laboratorija na Ekonomskom fakultetu, u planu i razvoj Centra izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima

Cilj je da ova laboratorija što pre izraste u Centar izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima. Prvi korak ka tom cilju je definisanje i klasifikovanje kompetencija koje budući profil produkt menadžera treba da ima.

Nova laboratorija na Ekonomskom fakultetu, u planu i razvoj Centra izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodimaPo završetku ove faze ćemo definisati konkretna znanja, veštine i sposobnosti menadžera, a potom i set kurseva koje bismo ponudili i našim studentima i svim zainteresovanima koji žele da razvijaju kompetence iz ove oblasti. Neformalni kursevi će biti prvi korak u edukaciji, sa idejom da se u bliskoj budućnosti kroz inoviranje studijskih programa ovi sadržaji uvedu u proces fomalnog obrazovanja - priča doc. dr Mirjana Marić.  Pored kurseva, Centar će u cilju usavršavanja ove oblasti obavljati i niz drugih aktivnosti poput saradnje Fakulteta i privrede u definisanju predmeta i problema istraživanja prilikom izrade doktorskih disertacija i drugo.

Svoja znanja u ovoj laboratoriji, između ostalih, usavršavaće Jovana Stojanović studentkinja završne godine marketinga.

Nova laboratorija na Ekonomskom fakultetu, u planu i razvoj Centra izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima

Kao stipendista Inspira grupe radim u delu za digitalni marketing koji je u kontaktu sa produkt menadžmentom i zato mislim da će mi ovaj Centar pomoći da bolje razumem njihovu poziciju kako bismo ostvarili jo kvalitetniju saradnju - navodi Jovana.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje Centra izvrsnosti za softver product management Svečano otvaranje Centra izvrsnosti za softver product management Svečano otvaranje Centra izvrsnosti za softver product management Svečano otvaranje Centra izvrsnosti za softver product management Svečano otvaranje Centra izvrsnosti za softver product management Svečano otvaranje Centra izvrsnosti za softver product management Svečano otvaranje Centra izvrsnosti za softver product management Svečano otvaranje Centra izvrsnosti za softver product management
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2087
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

mirjana marić

nebojša gvozdenović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.