Komentara: 2
Pregleda: 1448
Foto

Nova laboratorija na Ekonomskom fakultetu, u planu i razvoj Centra izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima

17.03.2023. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
Na Ekonomskom fakultetu u Subotici otvorena je laboratorija "Stjepan Han" koja će služiti za održavanje predavanja i vežbi u okviru nastavnih aktivnosti, a u planu je da u što kraćem roku ona izraste u Centar izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima. Laboratoriju, koja nosi ime začetnika razvoja Poslovne informatike na teritoriji bivše Jugoslavije, renovirala je i opremila Inspira grupa.
Nova laboratorija na Ekonomskom fakultetu, u planu i razvoj Centra izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima

Inspira grupa i Ekonomski fakultet prepoznali su rastući značaj profila produkt menadžera i potrebu Fakulteta da takve profile u budućnosti gradi.

-  Digitalizacija poslovnih procesa u svim delatnostima dovodi do toga da će sve kompanije morati da porade na automatizaciji i digitalizaciji, a da bi bile uspešnije u tome neophodni su im produkt menadžeri - ističe Branimir Gajić, direktor Inspira grupe - Otvaranjem ovog Centra, pre svega, poboljšavaju se uslovi rada i studiranja na našem Ekonomskom fakultetu, ostvaruje se čvršća saradnja sa privredom, prate se potrebe privrede kroz razvoj i promociju upravljanja softverskim proizvodima - objašnjava prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta. 

Cilj je da ova laboratorija što pre izraste u Centar izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima. Prvi korak ka tom cilju je definisanje i klasifikovanje kompetencija koje budući profil produkt menadžera treba da ima.

Po završetku ove faze ćemo definisati konkretna znanja, veštine i sposobnosti menadžera, a potom i set kurseva koje bismo ponudili i našim studentima i svim zainteresovanima koji žele da razvijaju kompetence iz ove oblasti. Neformalni kursevi će biti prvi korak u edukaciji, sa idejom da se u bliskoj budućnosti kroz inoviranje studijskih programa ovi sadržaji uvedu u proces fomalnog obrazovanja - priča doc. dr Mirjana Marić.  Pored kurseva, Centar će u cilju usavršavanja ove oblasti obavljati i niz drugih aktivnosti poput saradnje Fakulteta i privrede u definisanju predmeta i problema istraživanja prilikom izrade doktorskih disertacija i drugo.

Svoja znanja u ovoj laboratoriji, između ostalih, usavršavaće Jovana Stojanović studentkinja završne godine marketinga.

Kao stipendista Inspira grupe radim u delu za digitalni marketing koji je u kontaktu sa produkt menadžmentom i zato mislim da će mi ovaj Centar pomoći da bolje razumem njihovu poziciju kako bismo ostvarili jo kvalitetniju saradnju - navodi Jovana.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 dana i 16 časova
Komentara: 2
Pregleda: 1448
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

mirjana marić

nebojša gvozdenović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.