Komentara: 27
Pregleda: 20490

Nova kiša i novi problemi na subotičkim ulicama

11.07.2014. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Prognoze meterologa za današnji dan su se obistinile i subotičani praktično čitav dan se bore sa kišom koja na smenu pada slabijeg i jačeg intenziteta, ali od pola 12 bez prestanka. Malo jače kiše iz godine u godinu donose stare probleme sa kojima se izgleda bore građani, ali ne i lokalna koja očigledno poslednjih desetak godina nema jasan plan kako da sistematski reši i rešava buduće probleme sa odvodnjavanjem kako u centru grada, tako i na periferiji.
Nova kiša i novi problemi na subotičkim ulicama

Problem sa vodom koja se ne ne odvodnjava dovoljno brzo, ili nedovoljno dobro iz godine u godinu pravi problema širom Subotice, a posebno su ugroženi periferni delovi grada i ulice koje ili nemaju asfalt, ili im postojeći kolektori ne rade funkciju koju bi trebali, a to je posledica višegodišnje nebrige o odvodnim kanalima na većoj teritoriji grada.

Problemi o kojima se češće priča vezani su za uži centar grada i raskrsnice, podožnjake i druge frekventne lokacije koje nakon prve iole ozbiljnije kiše prave kolaps u saobraćaju, a taj problem se ne rešava godinama pa su verovatno neki od građana koji se silom prilika nađu u ovakvoj situaciji već naviknuti na stanje.

Dva podvožnjaka kod Nove opštine i kod Pionira obično su prvi na udaru jer se nalaze u nižem nivou u odnosu na prilazne tačke pa se sva voda iz okolnih pravaca spušta ka njima, a njihovi kolektori to ne mogu da obrade. Tako je bilo i danas nešto oko 15 časova kada je saobraćaj ispod ta dva nadvožnjaka bio otežan, ali i u dvadesetominutnom prekidu.

Brzom intervencijom ekipa JKP "Vodovod i kanalizacija" izbegle su se avanture pojedinih nesavesnih vozača koji bi svojom nesmotrenošću i lošom procenom mogli da zaglave svoja vozila, ali i ugroze bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Radnici ovog preduzeća blokirali su vozilom i ljudstvom oba pravca kod nadvožnjaka bliže Novoj opštini i usmeravali vozače na alternativne pravce, a to je dodatno opteretilo nadvožnjak na Majšanskom mostu, ali i podvožnjak kod Pionira kod kojih su se formirale velike kolone pomalo i na momente neuviđajnih vozača.

Iz godine u godinu isti problemi, a rešenje se ni ne nazire.

Ulica Svetozara Miletića (četvrtak oko 18 časova) / foto: Jovan Perin

Ugao Prvomajske ulice i Roke Šimokovića (petak oko 16 časova) / foto: Silvija Kovač

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina 10 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 20490
Povezane teme
poplava javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija povožnjak kod nove opštine podvožnjak kod pionira
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.