• Pregleda: 20336

Nova kiša i novi problemi na subotičkim ulicama

Prognoze meterologa za današnji dan su se obistinile i subotičani praktično čitav dan se bore sa kišom koja na smenu pada slabijeg i jačeg intenziteta, ali od pola 12 bez prestanka. Malo jače kiše iz godine u godinu donose stare probleme sa kojima se izgleda bore građani, ali ne i lokalna koja očigledno poslednjih desetak godina nema jasan plan kako da sistematski reši i rešava buduće probleme sa odvodnjavanjem kako u centru grada, tako i na periferiji.
Nova kiša i novi problemi na subotičkim ulicama

Problem sa vodom koja se ne ne odvodnjava dovoljno brzo, ili nedovoljno dobro iz godine u godinu pravi problema širom Subotice, a posebno su ugroženi periferni delovi grada i ulice koje ili nemaju asfalt, ili im postojeći kolektori ne rade funkciju koju bi trebali, a to je posledica višegodišnje nebrige o odvodnim kanalima na većoj teritoriji grada.

Problemi o kojima se češće priča vezani su za uži centar grada i raskrsnice, podožnjake i druge frekventne lokacije koje nakon prve iole ozbiljnije kiše prave kolaps u saobraćaju, a taj problem se ne rešava godinama pa su verovatno neki od građana koji se silom prilika nađu u ovakvoj situaciji već naviknuti na stanje.

Dva podvožnjaka kod Nove opštine i kod Pionira obično su prvi na udaru jer se nalaze u nižem nivou u odnosu na prilazne tačke pa se sva voda iz okolnih pravaca spušta ka njima, a njihovi kolektori to ne mogu da obrade. Tako je bilo i danas nešto oko 15 časova kada je saobraćaj ispod ta dva nadvožnjaka bio otežan, ali i u dvadesetominutnom prekidu.

Brzom intervencijom ekipa JKP "Vodovod i kanalizacija" izbegle su se avanture pojedinih nesavesnih vozača koji bi svojom nesmotrenošću i lošom procenom mogli da zaglave svoja vozila, ali i ugroze bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Radnici ovog preduzeća blokirali su vozilom i ljudstvom oba pravca kod nadvožnjaka bliže Novoj opštini i usmeravali vozače na alternativne pravce, a to je dodatno opteretilo nadvožnjak na Majšanskom mostu, ali i podvožnjak kod Pionira kod kojih su se formirale velike kolone pomalo i na momente neuviđajnih vozača.

Iz godine u godinu isti problemi, a rešenje se ni ne nazire.

Ulica Svetozara Miletića (četvrtak oko 18 časova) / foto: Jovan Perin

Ugao Prvomajske ulice i Roke Šimokovića (petak oko 16 časova) / foto: Silvija Kovač

Izvor: Subotica.com

povezane teme

27
lenka Odgovori
Nova kisa, ali , isti stari problemi, a ne novi.
Erzika Odgovori
Svaki put isto!!!
pajo Odgovori
Silna fekalija sto se izlila iz kanalizaciaj na ulice Dvorista neprestavlja opasnost !Na to se nas imuni sistem privikao ili ce!Zar nebi trebalo malo dezimfikovati>>>>>>???????Halo higijenicari strucnjaci ???????Zasto se sva kisnica usmerava preko grada na precistac kada postoji kanal do Kelebiskog jezera koji je sada <<<<Ociscen >>>>Malo sutra>>>!!!!
Suboticanin Odgovori
Posto Maglai nema dozvolu za kanalizacioni problem u gradu, predlazem mu da odma krene u potragu za njom i da vise to resimo jednom sa kisama u Subotici, pod uslovom ako je sposoban.
Vesko Odgovori
Problem je stari problemi ostaju a novi se golmalaju i ostavljaju drugima u tal. Ni pova lokalna vlast
nazalost, nista nije bolja od prethodne, a ocekivali smo, a mnogi su se radovali i klicali. Samo toga
je sve manje, jer nama je sve gore i gore, a nova koalicija lepo napreduje u funkcijama.
wecker Odgovori
Pa da " nesavesni" vozaci ne bi blokirali saobracaj trebalo bi postaviti semafore sa glasovnim komandama ( kao npr. kao kod glavne poste) pa neka ponavlja ZABRANJEN PROLAZ-POPLAVA..
ZABRANJEN PROLAZ -POPLAVA.....
Usputachni Odgovori
Koliko sam obavesten kupalisna sezona je otvorena 28.juna pa je malo lokacija izmestena. ;-) Mislim kad je voda na Palicu neispravna ova ne moze biti gora. ;-) Zato sugradjani moji kupalisne rekvizite i svi na "plaze" jer bolje nece biti ako cekate to od vasih/nasih politicara.
P.S
Fali samo neki baja da zabaci pored "obale". ;-)
SUBOTICA NA VODI,projekat ostvaren a da nije ni zamisljen. ;-)
meske Odgovori
vidim na jednoj slici komunalna policija pere i cuva nov auto.
ffilozoff Odgovori
HE.HE.HE. SUBOTICA na vodi,hi,hi,hi,BRAVO majstore!!!!
exsex Odgovori
Tu nisu potrebna kapitalna ulaganja, ovde treba sa ekipom izac i procistit, zapusene cevi i odvode pored puta. Pa ako ovo nisu u stanju da shvate, sta ocekivat od njih za ozbiljnije probleme, gde stvarno treba strucnost, kao primera radi Palicko jezero.
jasso Odgovori
procito sam puno pametnih komentara na ovu vest,ali Pajin je najpametniji,pita se zasto se voda ne usmeri u kelebijsko jezero,to bi se moglo kad bi voda tekla pod gredu,a ne sa grede,jer je to jezero par metara vise od nivoa grada,ali sta Pajo zna osim da tu ostavlja bisere...
komsija Odgovori
Kupalisna sezona je pocela :)
pajo Odgovori
Dali je posao vodovoda ili policije saobracajne da regulise saobracaj?
dot Odgovori
Katasrofa ,uvek posle vece kise.....jedino vidim da nasa komunalna policija misli da vozi amfibijsko vozilo ,pitam se da li bi sa svojim autom zagazio i provozao ga po toj vodi!!!!!!
ante Odgovori
lokalne vlasti ovi a ni drugi ozbiljni problem ocigledno nezanimaju jako puno politicke mafije su promenile.vladanje a nista nisu uradili nikad u interes gradjana nego za interes svoje licne interese I njihovih porodica uzimaju pare pa izpare.a mi gradjani da se mucimo I dalje.dosta vise od ovih olosa lesinara
ferrari Odgovori
Zašto uvek pravite problema oko velike kiše? U svim gradovima po belom svetu kada pada velika količina kiše u kratkom vremenu onda se stavraju isti problemi kao i kod nas. Samo malo pratite vest... Najlakši uvek svaliti krivicu na nekoga....
DJuro Odgovori
Pazi ovo : brzom intervencijom ekipa Vovodovoda i kanalizacije,he he he ,goveda jedna ,umesto da su na vreme odradili posao i predupredili ovakve stvari koje se desavaju desetinama godina unazad ( a da oni pri tom uzimaju plate i to od poreskih obveznika ) oni nam serviraju pricu kako su, jadni , pozrtvovano sprecili vozace da se zaglave u vodi .E jos da nam , oni gore , naplate naknadu za odvodnjavanje sa uvecanjem od 100% i eto resenja problema .
earthworker Odgovori
@sandorski komsija

care!!! :D
nt Odgovori
Sad ce da uplovi na jahi Gojko i Aleksandar Vucic
stormwatch Odgovori
@usputachini

"SUBOTICA NA VODI,projekat ostvaren a da nije ni zamisljen. ;-)"

HAHAHAHAHhahahahHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHHAHAHAH....taj deo recenice iza zareza je maestralan.

Mislim da je ovo rolemodel za sve suboticke projekte...cak nesto mislim i da se onaj betonski skelet tokom godina sam kompletirao u bioskop i da su ga sveze sredjenog srusili.
ante Odgovori
tu netrebaju da dodju vucicevi arapi.mi vec imamo suboticu na void I u void.a oni ce da ruse pola beograda da bi izgradili Beograd na void I to o nasim parama
bona fide Odgovori
@ante: Ti si kao onomad siptari: " Trepca radi Beograd se gradi".
gastarbajter Odgovori
Dokle god sedite i cekate da neko resi vas problem ,isti nece biti resen! Ujedinite se i trazite resenje javno!
paprikar Odgovori
nista cudno--ja sam zvao dirkciju grada da ociste sahte na beogradskom putu kod skole IVAN MILUTINOCIC,bile su do vrha pune zemljom,niko ih nije ocistio.A zasto gradjeni moraju stalno da za sve i svata obavestavaju NEKOGA ko treba da radi svoj poso jer prima platu za to.NEKA GRAD NABAVI JACE PUME koje ce brze da prazne kanalizaciju u vreme obilnih padavina.
NEKAD JE GABRIC CUPRIJA B ILA PRAVA,ISPOD NJE JE BIO KANAL KOJI JE ODVODIO VODU
POSLE OBILNIH PADAVINA U OVOM GRADU,KO SE SECA TOGA ZNA O CEMU PRICAM, A SADA SU KANALIZACIONE CEVI PO ULICAMA 250 mm
Branko Odgovori
Sledeće nedelje stižu uplatnice za odvodnjavanje
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.