Komentara: 2
Pregleda: 3417
Foto

Nova akademska godina i prijem za brucoše na Ekonomskom fakultetu

02.10.2023. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
Na Ekonomskom fakultetu jutros je upriličen svečani prijem za čak 250 brucoša koliko ih je ove godine upisano u Subotici.
Nova akademska godina i prijem za brucoše na Ekonomskom fakultetu

Profesori koji dugi niz godina predaju na Ekonomskom fakultetu ne pamte kada je poslednji put amfiteatar bio popunjen do poslednjeg mesta. Baš takvu sliku zatekli smo jutros na svečanom prijemu 64. generacije studenata. 

- Možemo da se ponosimo činjenicom da smo upisali 250 brucoša u Subotici, a ja se nadam da će svi jednoga dana postati akademski građani koji će doprineti razvoju privrede i celokupnog našeg društva - istakao je prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici - Ovo je jedan od ključnih trenutaka u njihovom životu. Moraju da promene pristup radu, jer sada se više ne pripremaju za kontrolne zadatke, već za kolokvijume i ispite, što zahteva znatno studiozniji i uporniji rad. Oni sada ulaze u svet odraslih, postaju slobodniji, nisu više pod patronatom roditelja u meri u kojoj su bili. Mnogo toga se menja u njihovim životima i potrebno ih je ohrabriti i uputiti kako da dobro započnu taj svoj put.

Nova akademska godina i prijem za brucoše na Ekonomskom fakultetuPo prvi put u amfiteatar jutros je seo Ilija Radovanović, koji je po znanje i diplomu iz Novog Sada došao u naš grad. 

- Verujem da je ovo fakultet zahvaljujući kom mi se smeši lepa budućnost. Smatram da će mi ovde biti dobro i da ću naći kvalitetnu grupu ljudi sa kojima ću učiti, ali se u slobodno vreme i družiti. Siguran sam da će sve teći kao "podmazano" - kaže ovaj brucoš.

Nova akademska godina i prijem za brucoše na Ekonomskom fakultetu

Iskustva studiranja na ovom fakultetu najmlađim kolegama preneli su oni čiji indeksi odavno nisu prazni.

Moj savet novim studentima je da, pre svega, poštuju profesore, potom da ispunjavaju na vreme sve predispitne i ispitne obaveze, jer iako rokova ima sasvim dovoljno najbolje je sve odraditi na vreme i biti miran celo leto - smatra Luka Janjić, student prodekan - Savetujem im i da se učlane u studentske organizacije kako bi se upoznali sa kolegama sa drugih studijskih programa, ali i drugih fakulteta, gradova, pa čak i drugih država. Na taj način će steći nova poznanstva i stvoriti nezaboravne uspomene.

Nova akademska godina i prijem za brucoše na Ekonomskom fakultetuVeć prvog dana nove akademske godine, brucoši su imali priliku da savladaju najvažniju životnu lekciju - lekciju humanosti, a kako bi teoriju demonstrirali u praksi svi zaposleni i studenti odlučili su da doniraju novčana sredstva za lečenje naših malih sugrađana Lea i Leone

Izvor: Subotica.com
Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem brucoša na Ekonomskom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 1 dan
Komentara: 2
Pregleda: 3417
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

brucoši

prijem brucoša

nebojša gvozdenović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.