Komentara: 3
Pregleda: 6223

Noć muzeja na gradilištu Narodnog pozorišta

16.05.2013. u 14:53h
U sklopu manifestacije "Noć muzeja" koja se održava 18. maja (subota) na preko 20 lokacija u Subotici održavaju se i izložbe i predavanja na gradilištu Narodnog pozorišta u okviru projekta "Pozorište na gradilištu". Program će se održavati od 18 časova do 2 sata ujutro.
Noć muzeja na gradilištu Narodnog pozorišta

"Pozorište na gradilištu" - Objekat Narodnog pozorišta u rekonstrukciji

„Pozorište na gradilištu" je višemedijski umetnički projekat Narodnog pozorišta u Subotici, Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Scen-a (Centra za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju). Subotičani će u tri buduća scenska prostora moći da vide sledeći program:

Scenska arhitektura i dizajn (FTN i Seen)

- Izložba "Scenski dizajn u nastavi" - prikaz primene metodologije scenskog dizajna u nastavi arhitekture i predstavljanje novih studijskih programa Scenskog dizajna na Departmanu za arhitekturu i urbanizam (školska 2013/2014). Izložba će biti otvorena tokom čitave večeri i biće prikazana u prizemlju zgrade pozorišta. Autor izložbe: Višnja Žugić

- Audio-vizuelna instalacija "Pozorište u dijalogu" - autorski rad Danijele Dimitrovske, nastao iz želje da se tokom Noći muzeja aktivira i oživi dijalog između grada i objekta pozorišta. Rad će biti prikazivan tokom čitave večeri u prostoru stepeništa novoizgrađenog dela pozorišta.

  • Autor instalacije: Daniela Dimitrovska.
  • Kreativni tim: Daniela Dimitrovska, Slađana Milićević, Nina Komel, Vojin lvkov i Dušan Brković

- Izložba ,,Arhitektonske studije: Narodno pozorište - Subotica" - prikaz najuspešnijih studentskih radova master kursa iz predmeta Arhitektonsko projektovanje kompleksnih programa na Departmanu za arhitekturu i urbanizam, čiji je zadatak bio da identifikuju, kritički analiziraju i argumentovano procene potencijale objekta Narodnog pozorišta. Izložba će biti otvorena tokom čitave večeri, a biće prikazana na prvom spratu zgrade pozorišta.

  • Autor izožbe: Karl Mičkei.
  • Stručno vođenje kroz izložbu: Romana Bošković, Dragana Pilipović i Aleksandra Pešterac
  • Studenti (autori radova): Aleksandra Grbić, Ivana Štula, Milica Rabrenović, Milica Lugonja, Bojana Salatić, Duško Samardžija, Srđan Bogdanović, Miloš Ðekić, Nemanja Mićanović, Danijela Krunić, Tijana Suzić, Marija Ćuruvija, Milenko Radović, Žana Jokić, Bojan Stojković, Luka Ljumović, Kristina Lalović, Dunja Žilić, Suzana Nikolić, Neda Radman, Aleksandra Tošić, Olivera Soro.
  • Mentorski tim: Radivoje Dinulović, Romana Bošković, Karl Mičkei ,Višnja Žugić, Dragana Pilipović, Aleksandra Pešterac

U realizaciji projekta zajednički učestvuju Narodno pozorište Subotica, Fakultet tehničkih nauka, (Departman za arhitekturu i urbanizam, Novi Sad) i Scen - Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju (OISTAT centar Srbija, Novi Sad).

Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6223

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

noć muzeja

program noć muzeja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.