Komentara: 2
Pregleda: 3729

Nikša Martinović najbolji junior Srbije u stonom tenisu

30.05.2016. u 17:25h
Izvor: Subotica.com
Tokom vikenda u Senti je održan prestižni Top 12 Srbije za juniore, gde se okupilo 12 najboljih juniora u Srbiji, a koji su tokom dva dana međusobno odmerili snage. Na ovom turniru zlatnu medlaju i pehar za najboljeg juniora Srbije poneo je Spartakov Nikša Martinović.
Nikša Martinović najbolji junior Srbije u stonom tenisu

Od juniora posle dužeg vremena STK "Spartak" je imao dva takmičara i to: Nikšu Martinovića i Bognar Bencea. Ovaj turnir bio je jedan od značajnih jer pored 7-8 zvaničnih turnira za bodove, pa prvenstvo Srbije, kao kruna svega došao je ovaj top 12, posle kojeg se određuje i konačan spisak i sastav juniorske reprezentacije Srbije.

Po rečima trenera Branka Brstine, tokom dva dana prikazane su lepe igre svih učesnika turnira ali i primetna je bila nervoza takmičara zbog važnosti samog turnira. Nikša Martinović je prikazao odličnu igru i pomalo iznenađujuće na kraju i zasluženo podigao pehar za najboljeg.

Nikša Martinović najbolji junior Srbije u stonom tenisu

- "Nikša je na turniru dobio tri najjača igrača sa juniorske rang liste Srbije Nikolu Marinkovića, trenutno prvoplasiranog juniora, zatim Aleksu Gacev, drugog na rang listi Srbije u klasi juniora, pa Matiju Jovičić - četvrtog na rang listi i na kraju je napravio uspeh od 10 pobeda uz samo jedan poraz koji je doživeo od defanzivca Pere Tepić, bespoštednog borca za svaku loptu koji je na kraju osvojio odlično 3. mesto." - rekao je Brstina

Drugi takmičart STK "Spartak" Bognar Bence prvog dana turnira nije briljirao i imao je skor 0-7, propustio je par prilika da dobije mečeva, ali se drugog dana trgao i zabeležio tri pobede i na kraju osvojio 8. mesto sa skorom 3 pobede i 8 poraza, kako kaže trener Branko Brstina sa tendencijom da je mogao imati još 3-4 pobede više da je u ključnim trenucima imao više sreće i snage.

Osvajanjem 1. mesta na top 12 Srbije za juniore u Senti Nikša je obezbedio mesto u juniorskoj reprezentaciji Srbije koja će u julu učestvovati na Evropskom prvenstvu koja će se održati u Zagrebu.

- "Ovo je bio zadnji zvanični nastup Nikše Martinovića u dresu Spartaka na zvaničnom takmičenju ove sezone i ujedno lep oproštaj posle provedene lepe 3 godine u Subotici. Nikša svoju karijeru nastavlja u Novom Sadu gde će nastupati za superligaša Panoniju. Srećno u novoj sredini Nikša." - dodao je trener mladog Nikše

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3729
Povezane teme

stoni tenis

stonoteniski klub spartak

branko brstina

nikša martinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.