Komentara: 25
Pregleda: 23903
Foto

Nik Vujičić pred Subotičanima

09.07.2017. u 09:46h
Izvor: Subotica.com
Najpoznatiji svetski motivacioni govornik i humanista Nik Vujičić održao je u subotu uveče, u Hali sportova, ispunjenoj skoro do poslednjeg mesta, zanimljivo i poučno predavanje na temu vere i verovanja u sebe.
Nik Vujičić pred Subotičanima

Prema proceni organizatora čuvenog motivacionog govorinika iz Australije, srpskog porekla, netremice jej pratilo više od četiri hiljade ljudi svih generacija. Nažalost visoka temperatura u sportskoj hali pokvarila je potpuni ugođaj. I pored napora domaćina da sve protekne u najboljem redu uslovi su po pitanju temperature bili dosta teški, na šta se požalio i sam govornik.

Nastup čoveka čelične snage i volje, rođenog bez ruku i nogu  organizovalo je deset jevanđeoskih crkava iz Subotice i okoline i „Sat-trakt", a prihod od prodatih ulaznica otišao je za pomoć Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka" i Udruženju za pomoć osobama sa autizmom.

Nik Vujičić pred Subotičanima

Nik Vujičić pred Subotičanima

Nik Vujičič je obišao više od 60 država i govorio pred  nekoliko miliona ljudi, kojima je svojom vedrinom pomogao da promene pogled na svet, a najavljen je kao „čovek sa verom koji je, iako ne može da pruži zagrljaj, osoba koja je primila najviše zagrljaja na svetu".

- Velika mi je čast što sam po prvi put u Subotici i paziću šta govorim i obećavam, ali jako smo uzbuđeni što smo ovde i rešeni smo da i iduće godine dođemo ponovo. Ako Bog da – pozdravio je Nik subotičku publiku i onda na srpskom rekao „malo je vruće ovde“. - Razgovarao sam sa vašim gradonačelnikom i dogovorili smo se da u septembru iduće godine organizujemo da dođem i govorim  pred srednjoškolcima. Veoma sam zahvalan što sam poreklom iz Srbije i jedan od mojih snova je da izađem na binu i govorim na srpskom. Sada srpki jezik slabo govorim, ali hoću da učim. Zahvalan sam Bogu na mnogim blagoslovima u mom životu, a najveći su moji roditelji, sada moja žena i dvoje dece, a moja žena opet trudna i da čekamo blizance. Želim da ih sve jednog dana dovedem u Srbiju.

Nik Vujičić pred Subotičanima

Vujičić je potom publici pričao o svom životu, svemu što je prošao živeći bez ekstremiteta, načinu na koji je prevazišao sve teške okolnosti.

- Želim da vas ohrabrim da započnete svoje putovanje sa Bogom. Ja sam ovako rođen i ne postoji medicinski razlog zašto je to tako, to ne znaju ni lekari, ni moji roditelji, čak ni Lejdi Gaga, ali Bog zna – otvorio je Vujičić dušu pred Subotičanima. - Vera mi je puno pomogla. A pomogao mi je i humor.  Primera radi, kada putujem avionom volim da zbijam šale sa ljudima. Pre dve godine su me obukli kao pilota, imao sam uniformu i prilikom ukrcavanja sam se javljao ljudima i govorio sam da sam njihov kapetan. Putnici su bili zabezeknuti i bilo je jako smešno.

Nik Vujičić pred Subotičanima

Nik Vujičić pred Subotičanima

Vujičić je priznao da, kada je bio dečak, nije verovao da je pred njim budućnost, da će ikada naći posao, da će oženiti se i imati decu.

- Mislio sam, čak i ako se oženim neću moći ženu da držim za ruku. Ali, sada znam da nije potrebno da držim svoju ženu za ruku, potrebno je samo da držim njeno srce. Pitao sam se kako ću svoju decu držati u naručju, ali nije potrebno da ja njih prigrlim zato što oni zagrle mene. Sve što sam video kao dete bili su razbijeni parčići, ali divne stvari mogu da se stvore od tih slomljenih komadića ako im pružite priliku – poručio je Vujičić.

Vujičić je poručio da je jedan od ciljeva njegove kampanje pomoć u izgradnji sirotišta širom sveta, a s obizom da je njegova žena poreklom iz Meksika, dok je jedan od njegovih roditelja iz Srbije, plan je da se prva dva sirotišta otvore u ove dve države.

Nik Vujičić pred Subotičanima

Neposredno pre nastupa u Hali, Nika Vujičića primio je gradonačelnik Bogdan Laban i sa njim razgovarao o budućoj saradnji i novim posetama našem gradu.

- Drago nam je da možemo da ugostimo našeg sunarodnika, velikog humanitarca i čoveka, od koga možemo mnogo toga da naučimo, mnogo snage da dobijemo. Dogovorili smo se da će nas Nik naredne godine posetiti na nekoliko dana – najavio je gradonačelnik Laban. - Pošto Subotica ima nekoliko problema, a jedan od njih je veliki procenat samoubistava, i mislimo da kroz predavanja i neposredan kontakt sa našim građanima, možemo mnogo da uradimo i vidimo gde to kao društvo grešimo i da na tome radimo. Svaki dan čovek mora da radi na sebi, da ima veru u sebe i na taj način ćemo sve prepreke moći da preskočimo, a u tome nam Nik može dosta pomoći.

Nik Vujičić pred Subotičanima

Deo predavanja posetioci naše Fejsbuk stranice mogli su da prate kroz prenos iz Hale sportova

Izvor: Subotica.com

Predavanje motivacionog govornika Nika Vujičića

Predavanje motivacionog govornika Nika Vujičića Predavanje motivacionog govornika Nika Vujičića Predavanje motivacionog govornika Nika Vujičića Predavanje motivacionog govornika Nika Vujičića Predavanje motivacionog govornika Nika Vujičića Predavanje motivacionog govornika Nika Vujičića Predavanje motivacionog govornika Nika Vujičića Predavanje motivacionog govornika Nika Vujičića
Pogledaj ostale fotografije

Gradonačelnikov prijem za Nika Vujičića

Gradonačelnikov prijem za Nika Vujičića Gradonačelnikov prijem za Nika Vujičića Gradonačelnikov prijem za Nika Vujičića Gradonačelnikov prijem za Nika Vujičića Gradonačelnikov prijem za Nika Vujičića Gradonačelnikov prijem za Nika Vujičića Gradonačelnikov prijem za Nika Vujičića Gradonačelnikov prijem za Nika Vujičića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 23903
Povezane teme

hala sportova

bogdan laban

predavanje

nik vujičić

motivacioni govor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.