Komentara: 3
Pregleda: 2556
Foto

Nezaposleni dobili sertifikate za vođenje poslovnih knjiga

16.07.2021. u 14:34h
Izvor: Subotica.com
Proteklih meseci deset nezaposlenih, koji su na evidenciji subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, pohađalo je obuku za vođenje poslovnih knjiga. Oni su uspešno prošli obuku i danas dobili sertifikate o stečenom znanju koji će im pomoći pri budućem zaposlenju.
Nezaposleni dobili sertifikate za vođenje poslovnih knjiga

Među onima koji su naučili osnove računovodstva i knjigovodstva, bila je i naša mlada sugrađanka Nataša Benčik (20), koja je sa diplomom gimnazije na birou oko pola godine.

- S obzirom na to da sam bila gimnazijalka, ovo štivo mi nije bilo uopšte poznato. Bilo mi je teško da se uhodam, ali tokom obuke me je veoma zainteresovalo. Platforma je bila odlična, predavanja takođe, bez obzira što su bila onlajn nije bilo nikakvih nedostataka. Imali smo konsultacije i mogli smo da pitamo šta god nam nije jasno - priča Nataša. - Mislim da će mi ovaj sertifikat pomoći u pronalaženju posla. Ovo preporučujem svim vršnjacima, podrška Nacionalne službe za zapošljavanje je dragocena za sve nas koji čekamo posao.

Nezaposleni dobili sertifikate za vođenje poslovnih knjiga

Iako je završio srednju ekonomsku školu, Siniša Martinović (31) iz Malog Iđoša se ipak odlučio da prođe dodatnu obuku.

- Već sam završio kurs iz knjigovodstva, ali mislim da će mi ovo pomoći pri zaposlenju u neku državnu ustanovu - kaže Siniša, koji posao traži već tri godine.

Nezaposleni dobili sertifikate za vođenje poslovnih knjiga

Obuku za vođenje poslovnih knjiga održao je Narodni univerzitet u Nišu i polaznici su bili podeljeni u dve grupe.

- Nacionalna služba za zapošljavanje je u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju organizovala obuku za vođenje poslovnih knjiga. Obuka je realizovana putem onlajn platforme za učenje i trajala je 120 školskih časova - objašnjava Milena Kosović, organizatorka obrazovanja odraslih. - Polaznici su imali prilike da savladaju računovodstvo u teoriji i praksi, finansijsko izveštavanje,  knjigovodstvo, utvrđivanje finansijskog rezultata. Posle svake saslušane oblasti bile su organizovane konsultacije sa predavačem i test znanja. Posle obuke imali su test znanja. Njih osam je uspešno prošlo obuku, a dvoje je već našlo posao.

Nezaposleni dobili sertifikate za vođenje poslovnih knjiga

Troškove obuke nosio je program „Migracije za razvoj“, koji finansira Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, a sprovodila ga je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju.

Izvor: Subotica.com
Dodela sertifikata za polaznike obuke za vođenje poslovnih knjiga Dodela sertifikata za polaznike obuke za vođenje poslovnih knjiga Dodela sertifikata za polaznike obuke za vođenje poslovnih knjiga Dodela sertifikata za polaznike obuke za vođenje poslovnih knjiga Dodela sertifikata za polaznike obuke za vođenje poslovnih knjiga Dodela sertifikata za polaznike obuke za vođenje poslovnih knjiga Dodela sertifikata za polaznike obuke za vođenje poslovnih knjiga Dodela sertifikata za polaznike obuke za vođenje poslovnih knjiga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2556
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

obuke

obuka za nezaposlene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.